Van links naar rechts: Drewes Boerema, Nel Verbiest en Cor Zandwijk.
Van links naar rechts: Drewes Boerema, Nel Verbiest en Cor Zandwijk. Foto:

De Klup zet vertrekkende vrijwilligers in het zonnetje

MIDDELHARNIS – Tijdens de jaarvergadering van De Klup nam Nel Verbiest afscheid als vrijwilligster van het eerste uur. Ze heeft zich bijna dertig jaar met hart en ziel ingespannen voor de stichting die vrijetijdsactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking op Goeree-Overflakkee. Naast Nel Verbiest wuifde De Klup nog twee vrijwilligers uit: Cor Zandwijk en Drewes Boerema.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De Klup is in 1988 opgericht om mensen met een verstandelijke beperking gezellige en sportieve activiteiten aan te bieden. De deelnemers, die cliënt zijn van zorgorganisaties als Zuidwester en Sjaloom Zorg of thuis wonen, kunnen bijvoorbeeld wandelen, bowlen, koken en computeren. Deze activiteiten zijn ondergebracht in de wandelklup, de bowlingklup, de kookklup, de komputerklup en de soos.

De Klup telt momenteel in totaal 86 deelnemers. Zij betalen een bijdrage voor de activiteiten. De Klup, die verder inkomsten heeft uit sponsoring, doet een beroep op vrijwilligers die de bijeenkomsten begeleiden. Dat waren er 28, maar door het vertrek van Nel Verbiest, Cor Zandwijk en Drewes Boerema zijn er met ingang van volgend jaar nog 25. Verbiest zette zich vooral in voor de wandelklup, Zandwijk en Boerema hadden de komputerklup onder hun hoede.

Tijdens de jaarvergadering van de stichting, in Entree te Middelharnis, sprak Klup-voorzitter Marissa Tanis de scheidende vrijwilligers toe. "De deelnemers hebben genoten van uw aanwezigheid", kreeg Nel Verbiest te horen. "Bedankt voor al die jaren, het is niet in woorden te vatten." Voor haar en de eveneens vertrekkende heren had De Klup een boeket, een cadeaubon en een warm applaus in petto. "Zeer verdiend. We gaan jullie ontzettend missen."

Volgend jaar bestaat De Klup dertig jaar. Dat laat de stichting niet ongemerkt voorbijgaan. Op het programma staat een feestavond om deze verjaardag luister bij te zetten. De avond is op 14 april 2018 op camping De Grevelingen.

De Klup kan goed nieuwe vrijwilligers gebruiken, zeker nu er drie zijn gestopt. Wie dit mooie werk voor mensen met een verstandelijke beperking wil doen, kan zich melden bij voorzitter Marissa Tanis, telefoon 06 46340845.