Afbeelding
Foto:

Tv-ploeg op bezoek bij De Nobelaer

OUDE-TONGE- Het was een spannende schooldag vorige week woensdag voor de leerlingen van De Nobelaer. Het gebeurt immers niet elke dag, dat er een heuse tv-ploeg langskomt om opnames te maken. De Nobelaer was samen met twee andere scholen uitgekozen voor medewerking aan het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje aan?' van de KRO/NCRV. De uitzending heeft inmiddels al plaatsgevonden, maar de opnames zullen ook worden gebruikt voor de social media van de omroep.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Cielke Sijben, normaal gesproken presentatrice op Radio 2, was gekomen om deze keer de tv-opnames aan elkaar te praten en dat ging haar prima af. Heel ontspannen ging ze met de kinderen in gesprek. "En nee", vertelde ze, "daar heb ik geen opleiding voor gehad of ervaring mee, maar ik vind kinderen wel heel erg leuk." Ze vroeg de leerlingen voor wie ze een kaarsje wilden opsteken. "Dat kan zijn voor een familielid of vriend, die overleden is, of voor je overleden huisdier. Het kan ook iemand zijn die ziek is of ver weg woont en die je weinig ziet. Met het opsteken van het kaarsje wil je zeggen dat je aan ze blijft denken, dat je ze niet vergeten bent, ook al zie je ze niet meer of niet zo vaak."
In de centrale hal mochten Riva, Sven, Kevin, Daphne en de jarige Ivy samen met Cielke een kaarsje opsteken en vertellen voor wie ze dat deden. Daarna gingen alle leerlingen in hun eigen lokaal aan de slag om een fotolijstje te maken voor de persoon of het dier, voor wie ze een kaarsje wilden opsteken. Cielke en haar cameraploeg gingen overal even langs en kregen prachtige verhalen te horen van de kinderen. De een stak een kaarsje op voor een overleden opa, een ander voor een overleden katje, maar ook werd er geknutseld voor een zieke neef of oma. Zowel Cielke als de kinderen hadden een hele leuke ochtend.

Zoals vermeld is de uitzending al geweest, maar wie het gemist heeft, kan een kijkje nemen op de site van NPO2 of op de Facebookpagina van De Nobelaer. Daar zijn de foto's en een filmpje te vinden.