Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Winter Fair

Zaterdag 18 november wordt in Achthuizen voor de eerste keer een Winter Fair gehouden. Met veel kramen en een ijsbaan voor de jeugd. Niet alleen kramen waar een consumptie of een lekkere hap kan worden verkregen, ook kramen die aansluiten rond de verjaardag van Sinterklaas, Kerstmis en natuurlijk het thema Winter. Stond het optreden van Katsie E en Marcel S al op het programma, nu komt ook Zeemanskoor De Kreekrakkers uit Stampersgat naar de Achthuizense Winter Fair. Rond 16.00 uur zullen zij optreden. Katsie E en Marcel S treden vanaf 19.00 uur op. Deze eerste Achhuizense Winter Fair begint om 15.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Locatie: Aan de H'Oranjeweg. Informatie via contactpersoon mevrouw Corrie de Waal tel. 06-12832995

DIRKSLAND

Breicafé Klein Parijs

Op donderdag 9 november staan de deuren weer open van het breicafé. Breng u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open aan de Reginahof 1 te Dirksland.

HERKINGEN

Postduivententoonstelling

P.V. de Luchtbode organiseert voor 17 en 18 november weer haar jaarlijkse grote tentoonstelling voor vlieg- en showpostduiven. Ook draait het rad van Avontuur met mooie prijzen.Er is ook een bonnenverkoop van kampioenen uit de regio. De bonnen staan op www.Toppigeons.nl De tentoonstelling is in het clubgebouw aan de Scharloodijk 32. De zaal is open vanaf 19 uur. De toegang is gratis. Inlichtingen bij: C. Logmans 0187-669762, c.logmans@hetnet.nl

MIDDELHARNIS

Thema-avond dementie

Op dinsdagavond 14 november vindt in de bibliotheek in Middelharnis een thema-avond over dementie plaats. Dan wordt onder andere de film 'Het doet zo zeer' van Heleen van Royen vertoond. In 'Het doet zo zeer' schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder, bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Het is een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. Aanmelden voor deze avond kan via www.leerenbeleef.nl. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 5,00.

NIEUWE-TONGE

Bingo Ons Dorpshuis

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op vrijdag 17 november a.s. een bingoavond in 'Ons Dorpshuis', waarbij een ieder van harte welkom is. Er worden tien rondes en een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bingo begint om 19.30 uur.

OUDDORP

Gevraagd: rommelmarktspullen

Woensdag 15 november hoopt Van der Linde rommelmarkten op de winterfair van Zorgcentrum De Vliedberg aanwezig te zijn, daarom kunt u vanaf 6 november t/m 11 november spullen inleveren bij Van der Linde, Marijkeweg 1. Al wat overblijft wordt niet in de container gegooid, maar zal een plekje krijgen bij de rommelmarkten in de loods van Van der Linde, waar de deuren in december weer hopen open te gaan. Voor vragen kunt u bellen naar: 06-26032013.

Winterfair Vliedberg

Op woensdag 15 november vindt er van 10.00 tot 17.00 uur een Winterfair plaats in De Vliedberg. Er is van alles te kopen en te zien.
Iedereen is van harte welkom.

Bingo bij de 55+ club

Woensdag 15 november, organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een bingo. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp. Het belooft een gezellige middag te worden en er zijn weer mooie prijzen te winnen. De kosten bedragen € 6,- inclusief een kopje koffie of thee. Woensdag 22 november is er een sjoelcompetitie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel.0187 682319 of Stichting ZIJN, tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

OUDE-TONGE

Kinderbingo

Voor de kinderen van groep 3 en 4 wordt op woensdag 15 november een bingo gehouden in Aktivia aan de Kerkring 18. De bingo is van 13.45 tot 15.15 uur. Verder wordt er een verhaal uit de Bijbel verteld en kan er gezellig wat gedronken. Meer info via Juf Carine, 06- 29873723 of Juf Tanja, 06-18121253

SOMMELSDIJK

Verkoping Vrouwenvereniging

Morgen, woensdag 8 november, is er van 10.00-14.00 uur de jaarlijkse verkoping van vrouwenvereniging 'Liefde vindt werk'. Er is van alles te koop, o.a. kruukplaetjes, kaas, groente en fruit, oliebollen, advocaat, etc. Erwtensoep is te koop of u kunt dit bestellen (tel. 603297). U kunt inschrijven op mooie prijzen. Voor de kinderen zijn er leuke spulletjes/cadeautjes te koop vanaf € 1,-. Gezellig koffie/fris drinken met iets lekkers erbij. De opbrengst van deze dag wordt verdeeld over een aantal doelen: St. Ontmoeting, Werkgroep Oost-Europa en Hospice Calando.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 18 november is de intocht van Sinterklaas. Hij komt om 13.30 uur aan in de haven van Stad aan 't Haringvliet. Na een tochtje door het dorp komt hij aan in het Trefpunt, waar tot 16.30 uur een feestje gevierd wordt. Kaarten zijn te koop vanaf 30 oktober tot 10 november bij de Knusse Schuur.
Kosten: € 2,50. Kaarten na 10 november aan de deur bij 't Trefpunt. Kosten: € 3,00.