Spreekuur Ketenzorg Dementie & Filmavond Het doet zo zeer

MIDDELHARNIS - Op dinsdagmiddag 7 november verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is voortaan iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14:00 tot 15:00 uur.

Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heeft u in uw omgeving te maken met dementie, heeft u een vermoeden dat iemand in uw omgeving tekenen van dementie vertoont of heeft u vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kunt u terecht op het spreekuur.

Filmavond Het doet zo zeer

Schrijfster Heleen van Royen filmde gedurende een jaar hoe haar 84-jarige moeder door beginnende dementie van hulp afhankelijk raakte. Een intiem, bitterzoet portret met de nodige ups en downs dat z'n feelgood-waarde dankt aan de welbespraakte, op haar onafhankelijkheid gestelde moeder en de gevatte manier waarop moeder en dochter met elkaar communiceren. Optimistisch van toon omdat de dementie in een pril stadium blijft en Van Royen het 'zo leuk mogelijk' voor haar moeder wil houden. Op dinsdagavond 14 november wordt in Bibliotheekvestiging Middelharnis deze documentaire vertoond. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en ruimte om ervaringen te delen. Toegangskaarten voor deze filmavond zijn te koop aan de balie in de Bibliotheek en via www.leerenbeleef.nl

Geheugenbibliotheek

Het spreekuur Ketenzorg Dementie en de filmavond Het doet zo zeer zijn onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend bedoeld voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden.

Spreekuur Ketenzorg Dementie | dinsdag 7 november | 14:00 uur | toegang gratis
Filmavond Het doet zo zeer| dinsdag 14 november| 19:30 uur| €5,00 per persoon

Volg de bibliotheek ook op facebook en twitter! Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.leerenbeleef.nl.