Afbeelding
Foto:

50 jaar C.V.B. Goeree

GOEDEREEDE - Afgelopen donderdag 19 oktober 2017 kwam de Christelijke Vrouwenbond 'Goeree' bij elkaar om het 50-jarig jubileum te vieren.

Op 18 oktober 1967 was de eerste avond, als afdeling van de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond onder de naam 'Goeree' en met een tijdelijk bestuur. In 1968 kwam er een definitief bestuur met zuster Van der Starre als eerste presidente. Er werden lezingen gehouden, reisjes en excursies aangeboden met als doel de vrouw te betrekken bij de maatschappij. Dit vanwege het feit omdat men op het eiland geïsoleerd woonde. "Een ander doel was om vrouwen van verschillende kerkverbanden bij elkaar te brengen om zo als christenen sterk te mogen staan in een rumoerige wereld.
In 1999 is de vereniging zelfstandig verder gegaan onder de naam C.V.B. (Christelijke Vrouwen Bond) 'Goeree'. Er wordt al vele jaren gebruik gemaakt van verenigingsgebouw 'Oostdam' als middelpunt van de drie kernen Ouddorp, Goedereede en Stellendam.
Deze avond werd daarom ook hier gevierd met een koud- en warmbuffet. Er was een spreekster met verhalen in het dialect en men kon herinneringen ophalen met het zien van oude foto's in de vorm van een presentatie.
Er was één lid, mevr. De Goede-Polet, die vanaf het allereerste begin al op de vereniging zat en zij ontving van het bestuur een bos bloemen en een pakket van de 'Mekkerstee'. Het was een zeer geslaagde avond.