Afbeelding
Foto:

Wilt u weten of bijen houden mogelijk iets voor u is?

DIRKSLAND - Tijdens de open imkerijdag op zaterdag 8 juli jongstleden bleek er voldoende animo te zijn voor het organiseren van een snuffelcursus.

De theorieavond hiervoor zal gehouden worden op: 15 november 2017, van 19.00 tot 21.00 uur aan de Geldersedijk 83 te Dirksland Kosten: € 10,- (contant te voldoen op de cursusavond).

Wanneer u mee wilt doen, kunt u zich nog opgeven tot 10 november 2017. Opgeven kan door een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer naar: secretariaat@bijengo.nl.

De cursus is vooral bedoeld voor mensen die zich afvragen of het houden van bijen mogelijk iets voor hen is.
U krijgt uitleg over het leven van de honingbij in het algemeen, welke werkzaamheden u als imker door het jaar heen hebt aan uw bijen, en welke gereedschappen u nodig hebt.

Daarnaast kunt u met één van de imkers een afspraak maken om één op één mee te kijken tijdens de controle van (een) bijenvolk(en). Ook daarbij zal de imker wat praktische informatie geven.

Als vervolg op deze cursus zou u, wanneer u besluit om bijen te gaan houden, een starterscursus kunnen volgen. Informatie daarover vindt u op de cursusavond. Bij voldoende animo kan de starterscursus op het eiland gehouden worden.