Anja Luijkx, de nieuwe accountmanager Food & Agri van Rabobank Het Haringvliet. (Foto: Rabobank)
Anja Luijkx, de nieuwe accountmanager Food & Agri van Rabobank Het Haringvliet. (Foto: Rabobank) Foto:

Nieuwe accountmanager Food & Agri bij Rabobank

GOEREE-OVERFLAKKEE – Met ingang van 2 oktober heeft Rabobank Het Haringvliet een nieuwe accountmanager Food & Agri. Anja Luijkx volgt Peter van der Klooster op, die na de zomer vertrok naar Flevoland.

Door: Adri van der Laan

De 40-jarige Anja Luijkx volgde haar opleiding aan de HAS in 's-Hertogenbosch, waarna ze bij de Rabobank in West Brabant aan de slag ging. Zij is nu al ruim 17 jaar actief binnen de Rabobankorganisatie en heeft daar veel ervaring opgedaan.
De laatste jaren was ze actief binnen de organisatie als kredietanalist Agri. Volgens haar was dit toch vooral een kantoorbaan, waarbij persoonlijke contacten met klanten wat verder weg stonden. Haar hart ligt vooral bij persoonlijk contact met klanten en bedrijven, daarom heeft ze in mei 2016 de overstap gemaakt naar Rabobank Het Haringvliet. De vacature die ontstond na het vertrek van Peter van der Klooster is een mooie stap om door te groeien en deze functie is haar op het lijf geschreven. Ze is dan ook heel blij dat zij deze 'droombaan', zoals ze het verwoordt, kan invullen. De functie accountmanager Food & Agri biedt alle mogelijkheden voor contacten met de klanten en dat betreft dan voornamelijk bedrijven in de agrarische sector. Dit is juist wat ze ambieert. Vooral omdat ze zelf op een melkveebedrijf woont waar haar man, samen met zijn broer, het bedrijf verzorgt van ongeveer 500 melkkoeien. Het bedrijf is een 'grensboerderij' en ligt bijna op de grens van West Brabant en België. Hoewel ze in het 'buitenland' woont, is de afstand tussen haar woonplaats, het Belgische Essen, en het werkgebied van Rabobank Het Haringvliet dichtbij. In ruim een half uur kan ze al in de Hoeksche Waard of op Goeree-Overflakkee zijn.
Samen met Sebastiaan Driece en Robert Anema vormt ze het team dat zich richt op de agrarische sector en op de visserij.

Voor de klanten

Anja Luijkx benadrukt dat "zij er is voor agrarische ondernemers". Ze doet dit werk elke dag met veel plezier en ze is er trots op dat ze een bijdrage kan leveren om de plannen van de ondernemers waar te maken! Vanuit haar ervaring in de agrarische sector weet ze waar ze over praat als ze spreekt met de agrarische ondernemers. Ze weet van de problematiek en van de uitdagingen die er voor de ondernemers liggen. Ze streeft er naar om passende oplossingen te zoeken voor vragen die spelen rondom bedrijfsopvolging, bedrijfsovernames en financieringsvormen. Daarbij denkt ze ook mee met de ondernemers als het gaat om 'uitdagingen' als mindere prijzen en de hoge grondprijzen in de regio. "Ik ben er als het goed gaat, maar ook als het minder goed gaat". Ze legt uit dat klanten verwachten dat er met hen wordt meegedacht. Mede door haar afkomst ligt meedenken haar na aan het hart, haar 'agrarische blik' komt hierbij uitstekend van pas.

Oriëntatie

In de afgelopen tijd heeft Anja Luijkx zich al georiënteerd binnen haar werkgebied en ze is onder de indruk van de grote agrarische bedrijven die in de regio gevestigd zijn. Er zijn veel grote bedrijven die voor wat betreft de financiële zaken elk een specifieke aanpak nodig hebben. Hier kan ze samen met haar team in voorzien.
Ze zal er de komende tijd alles aan doen om zoveel mogelijk ondernemers in de Food & Agri sector te ontmoeten. Dit gebeurt in persoonlijke contacten, maar ook door het bezoeken van ondernemersbijeenkomsten. Daarnaast blijft ze voorlopig aanspreekpunt voor de klanten die vorig jaar aan haar zijn toebedeeld. Ze sluit af met: "graag ontmoet ik u komende periode".