Vijfentwintig jaar HSV The Islanders

OUDE-TONGE - Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de eerste Honk- en Softbalvereniging van Goeree-Overflakkee werd opgericht. Bij gebrek aan een vereniging op het eiland waarbinnen een aantal Flakkeese sportmensen hun favoriete sport konden beoefenen, besloten ze er zelf een op te richten. Vijfentwintig jaar later is HSV The Islanders nog steeds de enige club op Goeree-Overflakkee waar de honkbalsport beoefend kan worden.

In 25 jaar HSV The Islanders heeft de club heel wat veranderingen meegemaakt. Zo groeide het ledenaantal boven de honderd, ondervond het tenue diverse verbeteringen en verhuisde de vereniging van de Melkweg naar sportpark De Koepel in Oude-Tonge. Toch zijn er een aantal zaken nooit verandert bij The Islanders: de clubkleuren (rood en wit), de familiaire sfeer én er zijn nog steeds leden van het allereerste uur actief binnen de vereniging. Zo ook Ben Hameeteman.
Ben heeft in 25 jaar Islanders veel voor de club betekend. Naast het feit dat hij vanaf het eerste moment actief spelend lid is van de vereniging, heeft hij zich ingezet als trainer/coach, bestuurslid en heeft hij vanaf dag één de communicatie verzorgd voor de vereniging.

Na 25 jaar heeft Ben besloten zijn communicatietaken voor The Islanders naast zich neer te leggen. Hij hield onder andere de website bij, zorgde ervoor dat HSV The Islanders zichtbaar was op social media en onderhield het contact met de (lokale) media. Hij draagt het stokje over aan Nicole de Vos. Nicole heeft jaren bij de dames van HSV The Islanders gesoftbald. Inmiddels is ze geen actief lid meer, maar nog wel vaak te vinden op de vereniging. Ze neemt de communicatietaken met plezier van Ben over.