De kinderen wachten op de aankomst van de schoolbus.
De kinderen wachten op de aankomst van de schoolbus. Foto:

Groot feest op CBS 'De Hoeksteen' in Ooltgensplaat

OOLTGENSPLAAT - Woensdag 25 oktober 2017 reed er al vroeg in de morgen een oude, Amerikaanse schoolbus met kinderen door de straten van Ooltgensplaat. Waren deze kinderen verdwaald? Nee, want dan zouden ze niet zoveel geluid maken en waren ze niet verkleed.

De reden voor deze busrit was dat juf Lian Braber al langer dan 25 jaar werkzaam is als juf. De juf van groep 5, die een echte Plaetenaar is, heeft tijdens deze jaren gewerkt op de christelijke basisscholen van Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat.
De leerlingen van groep 5 hebben de juf en haar man opgehaald met de bus en zijn daarna op weg gegaan naar nog een ander adres in Ooltgensplaat. Op dat adres woont namelijk meester Knoester, de directeur van 'De Hoeksteen'. Ook voor hem was het een speciale dag.
Hij is 40 jaar geleden gestart als meester op de christelijke school in Ouddorp. Hierna is de familie Knoester verhuisd naar Kinderdijk. Daar heeft de meester ervaring opgedaan als basisschooldirecteur. Deze kennis kwam hem goed van pas toen de meester solliciteerde op een vacature als directeur in Ooltgensplaat.

Nadat ook de meester met zijn vrouw waren ingestapt, ging de bus op weg naar de Pieter Biggestraat. Daar stonden de andere kinderen van de school al ongeduldig te wachten op de juf en de meester. Op het met vlaggetjes versierde schoolplein keken de kinderen langs de skytubes om een glimp van de bus op te vangen.
De meester en de juf liepen over een roze en blauwe loper naar het podium op het meester Van Puttenplein. Na het welkomstwoord van de adjunct-directeur Jan Willem van de Werken, werden de cadeaus overhandigd aan de meester en de juf. (Juf Karin had voor deze speciale gelegenheid een lied geschreven. Dit werd door de kinderen luid meegezongen. Ook de aanwezige ouders zongen mee.)

De meester en juf werden na het zingen bedankt voor hun enorme inzet voor de christelijke dorpsschool van Ooltgensplaat. Meester Jan-Willem haalde in zijn toespraak aan dat God hen in de achterliggende jaren heeft geholpen bij het uitoefenen van hun beroep. Ook bad hij hun de kracht van God toe in de komende jaren op CBS De Hoeksteen.

Omdat de juf en de meester erg muzikaal zijn, had de feestcommissie gezorgd dat er op deze dag ook een muzikale workshop werd gegeven. Alle kinderen van de school hebben in deze workshop kennisgemaakt met djembé. Wat een getrommel was er de hele morgen in school te horen!
Juf Lian heeft deze morgen een feestmorgen gehad in haar eigen groep 5. Meester Knoester is alle groepen langs geweest, waar hem nog meer verrassingen stonden te wachten!
Aan het einde van de morgen hebben ouders en andere belangstellenden de juf en de meester nog kunnen feliciteren met hun 25- en 40-jarig jubileum.

Al met al was het een schitterende dag voor de juf, de meester en de kinderen!

De jubilarissen - in het midden - op het podium.