Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

Woensdag 1 november houdt de ASVO een bingo in de Fios-kantine. Deelnamekosten: € 5,-. Aanvang 14.00 uur.

DEN BOMMEL

Verkoping Creaclub

Vrijdag 3 november is er van 13.30 tot 19.30 uur de jaarlijkse verkoping van de Creaclub. Evenals vorig jaar met de taartenbakwedstrijd 'Heel Den Bommel Bakt.' De taarten worden, na de bekendmaking van de winnaar, per punt verkocht. "We verkopen loten voor de verloting met mooie prijzen, hippe retro pannenlappen, leuke woonaccessoires, koek, cake, taart, advocaat, etc. Er zijn leuke raadspellen en voor de kinderen is er een grabbelton. We serveren van 16.30-19.00 uur verse erwtensoep/groentesoep met een luxe boterham en u bent welkom in onze gezellige koffiehoek voor een kopje koffie/thee of fris met een plakje cake of taart. Er is een hoek met tweedehands spullen. De trekking van de verloting is om 18.45 uur", aldus de organisatie. De commissie van 'de groene kerk' is ook aanwezig. Voor vragen kunt u terecht bij Annelies van den Hoek: 612228.

DIRKSLAND

Bingo

Donderdag 2 november is er weer een bingoavond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen. De start is om 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.

VVO naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 11 november hoopt de Vereniging Van Orgelvrienden twee orgels te bezoeken in Alphen aan den Rijn. Om 13.30 uur zijn we welkom in de Oudshoornse kerk aan de Oudshoornseweg 90, waar men een prachtig historisch instrument kan bespelen: een Hess orgel uit 1783. Om 15.30 uur worden de bezoekers verwacht in de Adventskerk, Julianastraat 69, waar we een totaal ander romantisch orgel bespeeld mag worden: een Steinmeyer orgel uit 1923. Meer info: zie www.orgelvrienden.nl.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Op zaterdag 4 november is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Door de veranderde regelgeving in Roemenië nemen we geen overtollige medicijnen meer aan. Deze mogen niet meer verstrekt worden aan de apotheek of zorginstelling waar die voorheen werden afgegeven. Ook zijn er voorlopig geen (gebruikte) leesbrillen meer nodig. Maar zoals gebruikelijk is nog wel zeer welkom: uw overbodig geworden gebruikte (kinder)kleding, als dit netjes, schoon en nog opnieuw te dragen is. Verder zijn alle spullen welkom die geschikt zijn om als donatie te dienen voor de arme medemensen in Roemenië. Ook kunt u spullen afgeven die in de kringloopwinkel van de werkgroep in Uioara verkocht kunnen worden. Denk b.v. aan huishoudelijke artikelen, speelgoed of klein meubilair. Inleveren kan a.s. zaterdag tussen 9.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Najaarsverkoping vrouwenverenigingen

Op zaterdag 4 november hopen de vrouwenverenigingen 'Bid en Werk' en 'Ruth' hun jaarlijkse najaarsverkoping te houden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg 2 te Middelharnis. U bent van harte welkom van 9.30 uur tot 13.00 uur. Er zullen weer veel zelfgemaakte spullen worden aangeboden. Daarnaast verkoopt men bloemstukjes, groente en fruit, broodjes en gebak, soep en slaatjes, koffie en fris, kaas, speelgoed en crea-materiaal, Tupperware, snoeprollen en uiteraard is er een grabbelton voor de kinderen. De opbrengst is voor verschillende goede doelen, maar vooral zending en evangelisatie.

Dichter bij muziek

Vrijdagavond 3 november, aanvang 20.00 uur, presenteren Miranda Scholts (schrijfgezellin) en Tim Grinwis (bloemsierkunstenaar) in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis een fleurig drieluik onder de titel: Dichter bij muziek. Medewerking verlenen Frank Boerboom (gitaar) en Arthur de Visser (handpan). Entree is gratis. Een spektakel dat bol staat met het voordragen van gedichten, live muziek en de creatie van bloemstukken, die onder bezoekers worden verloot. Reserveren kaarten via 0620728232.of passionflowers20@gmail.com.

HERKINGEN/DIRKSLAND

Sinterklaasaankomst

Op 11 november zet de Sint met zijn Pieten om 11.00 uur weer voet aan wal in de haven van Herkingen. Na een lange reis zal de goedheiligman via Herkingen weer aan zijn tocht door het land beginnen. Als eerste zal hij, na de kinderen van Herkingen uitgebreid te hebben toegezwaaid, de jeugd van Dirksland komen begroeten. "Omdat de Dorpsraad Herkingen graag zou willen dat de Sint voet aan wal blijft zetten in Herkingen, zullen we de mensen die hier voor zorgen met een bijdrage financieel ondersteunen", aldus de dorpsraad.

NIEUWE-TONGE

Bovenstemgroep

Zaterdagavond 4 november zal er een (samen)zangavond gehouden worden, waar de Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee o.l.v. Corné de Geus hun medewerking aan zal verlenen. Deze zangavond zal plaatsvinden in de Hersteld Hervormde Kerk, Westdijk 37 te Nieuwe-Tonge. De toegang is vrij en de avond begint om 19.30 uur. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. Wel zal er een collecte gehouden worden voor de aflossing van het kerkgebouw.

OOLTGENSPLAAT

Koor- en samenzangavond

Op zaterdag 4 november wordt er een koor- en samenzangavond gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, van Weelstraat 1. Het jongerenkoor 'Hananja' uit Tholen zal deze avond zingen en ds. P.D. den Haan zal een meditatie, evenals de opening en de sluiting, verzorgen. De aanvang is half 8 en er wordt een collecte gehouden voor het bouwfonds Ger. Gem. Ooltgensplaat. Aan het einde van de avond is er gelegenheid koffie, thee of fris te drinken.

Jeugddienst

Zondag 5 november wordt in de Gereformeerde Kerk te Ooltgensplaat een kerkdienst speciaal voor de jeugd gehouden. Het thema van deze dienst is: 'Online met God.' Maken wij tijdens ons drukke leven nog tijd om stil te zijn en contact met God te hebben? De voorganger deze morgen is ds. André van der Stoel. André is afkomstig uit Ooltgensplaat en woont en werkt nu in Amsterdam. De dienst begint om 9.30 uur. Na afloop is er koffie, fris en taart. Alle jongeren, maar zeker ook ouderen, zijn van harte welkom!

OUDDORP

Themadienst

Op zondag 5 november vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. Het thema van de dienst is 'Marktplaats'. Voorganger is ds. K. van Wijngaarden. Aanvang van de dienst: 9.30 uur.

'Open boek?'

Zondagavond 5 november is er een themadienst in de Gereformeerde Kerk van Ouddorp aan de Dorpstienden 15. Dominee W.J. van de Griend zal deze dienst leiden en het combo Eljakim uit Hoogvliet verleent medewerking. Het thema van deze dienst is: 'Ben jij een 'open boek'? De dienst begint om 18.30 uur. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie en thee.

OUDE-TONGE

Spelmiddag

Op de middagen van 31 oktober, 7 en 21 november wordt er een spelmiddag georganiseerd in De Grutterswei door de ASVO. Aanvang 13.30 uur. Kosten € 3,-, inclusief koffie of thee.

Mosselavond ASVO

A.S.V. Oostflakkee organiseert op vrijdag 17 november een mosselavond in De Grutterswei. Aanvang 18.00 uur. Zaal open 17.15 uur. Entree voor leden € 20,00 en voor niet-leden € 25,00. Deze bedragen zijn inclusief drank tot 19.45 uur. Live muziek van Acoustic4Fun met als thema The Golden Oldies. Aanmelden dinsdag 7 november van 18.00 tot 21.00 uur bij Herman, tel. 630098 of per e-mail: h.zonneveld39@upcmail.nl.

Klassieke muziek

De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee, De Zonnebloem en Ebbe en Vloed organiseren op dinsdag 14 november een middag met klassieke muziek onder de titel 'Jong voor Oud'. Jonge muzikanten, allen prijswinnaars van het jaarlijks Prinses Christina Concours, presenteren zich aan het publiek om die te vermaken en podiumervaring op te doen. Zij geven hierbij ook uitleg over het instrument dat zij bespelen. Dit concert vindt plaats in Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Aanvang 14.30 uur. Zaal open om 14.00 uur. Entree slechts € 2,50. Aanmelden op dinsdag 7 november van 18.00 tot 21.00 uur bij Herman, tel. 640098 of per e-mail: h.zonneveld39@upcmail.nl voor de ASVO. Voor De Zonnebloem bij Tonnie Kagchelland, tel. 642414 of per e-mail: tonniekag@hotmail.com.

SOMMELSDIJK

'Biblia Sacra'

De expositie Biblia Sacra is te zien in de Remonstrantse Kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk, van 4 november 2017 t/m 3 januari. Eind 19e eeuw heeft de Franse uitgever Lucien Layus aan verschillende, in die tijd bekende, kunstenaars gevraagd om aan de hand van Bijbelse teksten een voorstelling te maken. De Parijse drukker Lemercier en Co. heeft daarna de prenten als litho's uitgegeven in het jaar 1899. De verstilde sfeer van de 19e eeuw is in iedere afbeelding voelbaar. Mocht u informatie willen over het verhaal achter de litho's, dan kunt u contact opnemen met Ineke van der Jagt-Biezepol, tel.:0181-415119. U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur.

STELLENDAM

Potermaaltijd 'Caleido '

Op donderdag 2 november zal er weer een gezellige poteravond worden georganiseerd bij Inloop 'Caleido 'aan de Bosschieterstraat 6, ver. gebouw De Rank. De start is 17.30 uur. Men is vanaf 17.00 welkom. Kosten voor deze avond zijn € 7,50. Vooraf graag aanmelden via: 06-23506507 of via: inloopcaleido@gmail.com. Voor vervoer kan worden gezorgd.

Kinderdienst

Woensdag 1 november a.s. zal er om 14.00 uur door ds. D. Hoolwerf een kinderdienst gehouden worden in de Hervormde Kerk te Stellendam, Bosschieterstraat 2. Het thema van deze dienst zal 'Blij verrast' zijn. Neemt u/jij gerust belangstellenden en vriendjes of vriendinnetjes mee. U/jij bent van harte welkom. Na afloop van de dienst drinken we met elkaar nog een kop koffie, thee of fris in De Rank en kunnen de kinderen nog wat knutselen.

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 3 november 2017 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Erwtensoepmaaltijd

De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN, afd. Stellendam, organiseert op donderdag 9 november een erwtensoepmaaltijd voor 55+. De maaltijd begint om 17.00 uur en wordt gehouden in het Haegse Huus. De zaal is open om 16.45 uur. Het verzoek is om niet eerder te komen. Wel graag zelf bord plus soepkom meebrengen, evenals bestek. De soep wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter. Opgeven kan bij mevr. M. van Oostenbrugge, tel: 491653; of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411. Doet u dit voor 7 november. De kosten bedragen: € 5,-. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.