Afbeelding
Foto:

Hapkido maakt weerbaar

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Jezelf weerbaar maken? Dat kan vanaf woensdagavond 1 november 2017 bij Total Body Health Centre aan de Zeedijk in Stad aan 't Haringvliet, want dan begint de training Hapkido, waarbij verschillende technieken van deze zelfverdedigingssport aan bod komen. Jeroen Maliepaard gaat de training begeleiden en samen met Barry Kieboom, Rene de Bonte en Peter Braber is hij erg blij met de kans die mede-eigenaar van de sportschool, Wim Middelkoop, hen biedt.

Al een aantal weken hebben Jeroen, Rene, Peter en Barry de aangewezen ruimte in de sportschool volledig benut om hun sport te kunnen uitoefenen. Het is een mooie ruimte met voldoende plaatsen om Hapkido te laten ervaren aan de deelnemers. De technieken die bij de training worden gebruikt, gaan volgens de regels van Grootmeester Lim Chae Kwan (9e dan) uit Zuid-Korea, een man die een grote invloed heeft op de zelfverdedigingssport in Nederland. Jeroen gaat samen met Barry van 17 tot 24 november naar Korea voor een eerste kennismaking met Grootmeester Lim en bijscholing in Hapkido. Jeroen, Rene, Peter en Barry behaalden allen de zwarte band en mogen dan ook examens in Hapkido afnemen.

Barry heeft lang karate gedaan en legt het verschil uit met Hapkido. "Bij karate is het meer schoppen en slaan als je met je tegenstander op de mat staat, terwijl bij Hapkido zo min mogelijk kracht wordt uitgeoefend, je maakt eigenlijk gebruik van de kracht van je tegenstander. Bekwamen in zelfverdediging kan iemand later van pas komen, als je bijvoorbeeld in een vervelende situatie terechtkomt in de buitenwereld. Zeker voor vrouwen is het een pré, zo kunnen zij iemand proberen uit te schakelen die hen wil aanvallen op welke manier dan ook.

Jeroen Maliepaard vertelt dat de Hapkidosport al twintig jaar bedreven wordt op Goeree-Overflakkee. Zelf geeft hij al twaalf jaar lessen aan jeugd en volwassenen, in verschillende stijlen. Want Hapkido is voor jong en oud vanaf 12 jaar, man of vrouw. "Met Hapkido kun je ook op latere leeftijd beginnen, zeker als je niet eerder de kans had om dat eerder te gaan doen", legt Jeroen uit. "Mensen die de trainingen geven, zijn allemaal gediplomeerd met een EHBO- en BHV-diploma."

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de sportschool in Stad aan 't Haringvliet via info@totalbody.nl of 0187-611735. De lestijden zijn op woensdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Er kunnen ongeveer 20 personen meedoen per groep. Iedereen is welkom.

Afbeelding