Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Rommelmarkt/verkoping

Op zaterdag 28 oktober is weer de jaarlijkse rommelmarkt/verkoping bij Zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2 te Dirksland. Er is dus een grote rommelmarkt, met dit jaar ook weer tweedehands kleding. Er wordt vers gebakken vis verkocht en verder zijn er o.a. oliebollen, erwtensoep, boerenkaas, tweedehands boeken en nog vele andere stands. De opbrengst zal worden besteed aan extra activiteiten voor de bewoners. Dit jaar is er o.a. een uitstapje gemaakt naar Diergaarde Blijdorp en gaat men met de bewoners naar de kerstmarkt bij Intratuin. De rommelmarkt/verkoping is tussen 9.00 en 15.00 uur.

Breicafé

Donderdag 26 oktober is het breicafé weer geopend. Neem uw eigen brei- of haakwerkje mee en deel met elkaar de creativiteit. Bent u een beginner op breigebied, schroom dan niet. Anderen helpen u graag op weg. Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland.

Ledenvergadering SGP

Op woensdag 25 oktober hoopt de kiesvereniging van SGP Dirksland een ledenvergadering te beleggen. Na het huishoudelijk gedeelte zal om ongeveer 20.30 uur de heer G. Slootweg een inleiding houden over 500 jaar Reformatie en de geschiedenis van de christelijke politiek. Iedereen is van harte welkom. De avond wordt gehouden in één van de zalen van de Ger. Gemeente te Dirksland aan de Mozartsingel.

HERKINGEN

Herfstmarkt

Zaterdag 28 oktober wordt van 10.00 tot 13.30 uur een Herfstmarkt gehouden op Onderlangs 6. De opbrengst komt ten goede aan de zending van de Gereformeerde Gemeente. Er is tevens een grote rommel- en boekenmarkt.

MIDDELHARNIS

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 29 oktober a.s. zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor 'mensen met een beperking'. Deze dienst zal plaatsvinden in de Ned. Herv. Kerk te Middelharnis. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. M.J. Middelkoop. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom en we hopen dan ook dat velen met ons deze dienst willen bijwonen.

Als (klein)kinderen andere wegen gaan…

Nogal wat jongeren verdwijnen uit de kerk en hun ouders vragen zich af wat zij verkeerd hebben gedaan. Kunnen ze nog met hun volwassen kinderen spreken over hun geloof? Er is een enorm aanbod van gedachten, opvattingen, leefstijlen en muziekculturen. Datzelfde geldt voor geloof en levensoriëntatie. De vanzelfsprekendheid om het spoor van de ouders te volgen is weggesijpeld. Margriet van der Kooi, theologe, en Wim ter Horst, pedagoog, schreven een boek over de valkuilen en kansen voor (groot)ouders, elk vanuit hun eigen invalshoek. De eerste zal in de Emmaüskerk het thema dichterbij brengen en de aanwezigen er over laten nadenken. Grootouders, ouders en kinderen zijn welkom bij dit belangrijke thema - Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 64 te Middelharnis op maandag 30 oktober om 20.00 uur. De toegang is vrij!

Mantelzorgcafé

Op donderdag 26 oktober wordt in het het Diekhuus weer Mantelzorgcafé gehouden. Hierbij is een ieder van harte welkom. Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen, organiseren wij bijeenkomsten. De herfst staat voor de deur, dus is het de hoogste tijd voor een leuke herfststukje op tafel. Op deze middag gaat u aan de slag om een onder begeleiding een gezellig herfststukje te maken. Vergeet niet een snoeischaar en een scherp mesje mee te nemen. Deze creatieve middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Voor deze middag vragen we een bijdrage van € 5,-. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de e-mail: m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-641344.

NIEUWE-TONGE

Herfstmarkt

Aanstaande zaterdagmorgen 28 oktober houdt de vrouwenvereniging van de Hersteld Hervormde Gemeente de jaarlijkse Herfstmarkt. U bent welkom van 9.30 tot 12.00 uur in het gebouw van de kerk, Westdijk 37. Er zal weer van alles te koop zijn en u kunt gezellig met elkaar een kop koffie drinken in de koffiehoek. Oliebollen, advocaat, kruukplaatjes, fruit, slaatjes, rollen snoep, boeken (nieuw en tweedehands), (kerst)kaarten, kaas, bloemen, ondergoed, handwerken, voor iedereen is er iets bij! De opbrengst zal bestemd worden voor de aanleg van de tuin rondom de pastorie.

OOLTGENSPLAAT

Kleding voor Oekraïne

Op maandagavond 30 oktober zal er weer kledinginzameling zijn bij fam. Saarloos aan de Weesmolenstraat 4. Van 19.00-19.30 uur kunt u uw kleding inleveren in gesloten zakken of dozen. Voor en nadien geen inname.

Viering Reformatie

Op zaterdagavond zal er een herdenkingsavond gehouden worden in Ooltgensplaat n.a.v. 500 jaar Reformatie. Deze avond wordt door de vier kerken van het dorp georganiseerd en zal in het kerkgebouw van de Ger. Gemeente aan de P. Biggestraat gehouden worden. De invulling voor deze avond zal bestaan uit samenzang, gedichten, verhaal voor de kinderen en een overdenking door ds. H.G. van der Ziel. Jong en oud van harte uitgenodigd! De avond begint om 19.30 uur. Na afloop kunt u nog een kopje koffie/thee, etc. ontvangen in de zaal van de kerk.

OUDDORP

Puppypraatje

Op maandag 30 oktober houdt Dierenartsenpraktijk Ouddorp een Puppypraatje. Een informatieve avond voor iedereen met een jonge hond, of mensen die nadenken over de aanschaf van een hond. Wilt u aanwezig zijn bij deze avond, geef u dan op via e-mailadres: info@dierenartsenpraktijkoudetonge.nl of bel naar 0187-681109 voor vrijdag 27 oktober. Datum: 30 oktober vanaf 19.00 uur, locatie: Hoge Pad 28 te Ouddorp.

Concert Cui orkest

Onder muzikale leiding van dirigent Arie Stolk geeft het Cui orkest zaterdagavond 28 oktober een concert in de kerkzaal Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp. Medewerking verleent het professionele Trio tot de Derde. Het is een Klezmer muziekprogramma. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entreeprijs (inclusief koffie/thee) is 15 euro. Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis het concert bijwonen.

Herdenking jubileum Gereformeerde Kerk

Met twee speciale samenkomsten hoopt de Gereformeerde Kerk Ouddorp op zaterdagavond 28 oktober (19.30 uur) en zondagmorgen 29 oktober (10.00 uur) op feestelijk passende wijze - met als rode draad Dankbaarheid - aandacht te schenken aan het 125-jarig bestaan van de kerk. Een jubileum dat wordt vormgegeven met koor- en samenzang. Een receptie en ontmoeting. Met als speciaal moment het aanbieden van een jubileumboek. De zondagmorgen staat in het teken van een bijzondere jubileum-eredienst met een optreden van het kinderkoor Yess. Een ieder mag zich voor beide bijeenkomsten welkom weten.

Winterfair

Op zaterdag 25 november a.s. zal tussen 10.00 en 16.00 uur de 6e Ouddorpse Winterfair georganiseerd worden. De Stichting Kop van Goeree-Overflakkee en Ondernemersvereniging Ouddorp hopen natuurlijk op zo veel mogelijk kraamhouders die een leuke winterse sfeer komen creëren. De fair zal aangekleed worden met diverse attracties, zoals ook een 'Ouddurps Stamppotkampioenschap'. Natuurlijk zijn er weer leuke prijzen te winnen en de hoofdprijs is wederom een jaar lang gratis naar de slager. Heeft u interesse in het huren van een kraam? Neem dan contact op met het secretariaat van de Stichting Kop van Goeree-Overflakkee via info@kopvangoeree.nl. Aanmelden kan nog tot 1 november a.s.

Jongerendienst

Zondagavond 29 oktober is er weer een Jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Ouddorp. (Dorpstienden 15). Thema is: 'Welke rol speel jij? (In het koninkrijk van God)'. Misschien denk je bij jezelf: kan ik een rol vervullen of ben ik nodig? Spreker Dick Pieterman zal ons laten zien/horen wat Gods Woord hier over zegt. De muziek wordt verzorgd door Praiseband eXalt. Aanvang 18.30 uur. Het belooft een fijne avond te worden. Kom samen met je vrienden.

OUDE-TONGE

Tabletcafé

Op vrijdag 3 november is er een tabletcafé in de Bibliotheek (Ebbe en Vloed) in Oude-Tonge. Wie een tip of vraag heeft op het gebied van tablets, kan de vraag online stellen via de Facebookgroep 'Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.' Het tabletcafé is van 13.30 tot 15.00 uur. Toegang is gratis.

Gebedssamenkomst

Op woensdag 1 november is er weer de maandelijkse gebedssamenkomst in Oude-Tonge. Iedereen is om 20.30 uur van harte welkom in Aktivia. Aan de Kerkring in Oude-Tonge. "U bent van harte uitgenodigd om samen met andere christenen God te danken en te bidden voor ons dorp".

SOMMELSDIJK

Bingo

Zaterdag 28 oktober is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee, de O-G-O. De bingo is om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen extra prijsjes. In de pauze de verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. De volgende bingo's zijn op de zaterdagen 4, 11 en 25 november.

Lampionoptocht

Vrijdagavond 27 oktober is er lampionoptocht bij Wijkvereniging De Zwaluw in Sommelsdijk. Vanaf 18.45 uur verzamelen en om 19.00 uur start de lichtjesstoet. Na ongeveer een uur zijn we terug. De organisatie zou het leuk vinden als men verkleed komt. Er zijn lampionnen te koop voor € 2,50. Op=op.

Informatiemarkt over beroerte

Een op de zes personen krijgt in zijn leven te maken met een beroerte. Officieel is 29 oktober wereldwijde dag van de beroerte. CuraMare vindt het belangrijk om mensen te informeren over de risico's en gevolgen van een beroerte. Daarom organiseert zij op maandag 30 oktober een informatiemarkt over een beroerte. Het thema van de informatiemarkt is omgaan met vermoeidheid en concentratieverlies na een beroerte. Tijdens de informatiemarkt zijn er diverse kramen te bezoeken van onder andere CuraMare Behandeling en CuraMare Thuiszorg. Verder is het mogelijk om met lotgenoten te spreken en zorgprofessionals. Ook zijn er diverse gezondheidstesten te doen om het risico op een beroerte te verminderen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom tussen 14.30-17.00 uur in Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271.

STELLENDAM

Verkoop spullen

Op dinsdag 31 oktober is er een extra opening van de container in de tuin van de Gereformeerde Kerk in Stellendam. Vanuit de container worden goede gebruikte spullen verkocht. De verkoop is van 13.00 tot 17.00 uur.

Mosselverkoopactie

Voor zaterdag 28 oktober organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam een verkoopactie van heerlijke grote verse Zeeuwse supermosselen. U kunt ze per 1 kg. of per 3 kg. bestellen: 1 kg. voor € 3,50 en 3 kg. voor € 9,50. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven t/m woensdag 25 oktober a.s. (tussen 19.00 en 20.00 uur) via telefoonnummer 0187-785108. Op zaterdagmorgen 28 oktober a.s. tussen 9.00 en 10.30 uur kunt u uw bestelling afhalen bij de Beth-El Kerk aan de Voorstraat 69. De opbrengst komt geheel ten goede aan de nieuwbouw van de kerk.