Afbeelding
Foto:

Bij Walhout Wonen is de collectie altijd actueel en trendy

ZIERIKZEE – Landelijk wonen. Met die leus presenteert Walhout Wonen zich aan het publiek. Wie de interieurzaak in Zierikzee bezoekt merkt dat deze vlag de lading dekt. Het sfeervolle, landelijke wonen komt in de 3000 vierkante meter grote showroom duidelijk naar voren.

"De industriële trend is aan het landelijk wonen toegevoegd", zegt Coert Walhout, die de zaak vijftien jaar geleden startte. "Net als alle andere trends die te mixen zijn met landelijk wonen. Door de regelmatige beursbezoeken en inkopen blijft de collectie actueel en trendy. Daarnaast zijn er natuurlijk de basis-klassiekers."

Walhout biedt het complete plaatje. Naast het indrukwekkende assortiment meubelen is er een groot en gevarieerd aanbod aan onder meer vloeren, gordijnen, verlichting, karpetten en woonaccessoires. Een zeer uitgebreide collectie wandlijsten geeft veel sfeer in de showroom.

De website van Walhout Wonen is pas vernieuwd en wordt regelmatig aangevuld. Niet om de complete collectie te presenteren, maar om de klant een beeld te geven van wat de zaak te bieden heeft. "Om de sfeer te proeven kun je beter naar de showroom komen", zegt Coert Walhout. "We vinden contact met de klant belangrijk. Bij de ver- en aankoop van nieuwe meubelen hoort een goed gevoel. Wij denken graag mee en bouwen aan de relatie met onze klanten. Vanuit het vertrouwen gaan we met het interieur aan de slag."

De klanten zien bijvoorbeeld dat Walhout tegenwoordig ook een aansprekende collectie relaxfauteuils in de showroom heeft. En zeker niet alleen voor een ouder publiek. Walhout laat iedereen – ook jongere generaties – relaxen in zijn of haar eigen stijl. Het afgelopen jaar is de collectie relaxfauteuils met mooie uitstraling voor het wonen van nu flink uitgebreid, ook met een eigentijdse industriële vormgeving.

"Elke stoel is persoonlijk aan te passen naar ieders smaak. Kies zelf het materiaal, de kleur, de poot, de bediening – noem maar op. Ook zijn alle relaxfauteuils verkrijgbaar met accu. Dan heb je dus geen last meer van los slingerende snoeren", zegt Coert Walhout. "Een schot in de roos. Ook omdat we maatwerk kunnen leveren in zitdiepte en hoogte. We merken dat deze nieuwe trend een jonger publiek aanspreekt."

Betrouwbare kwaliteit

Relaxfauteuils voor een jonger publiek, het past bij de interieurzaak in Zierikzee om die in de showroom te zetten. Walhout: "We zijn altijd op zoek naar iets origineels, iets met karakter. Die mogelijkheid hebben we omdat we niet bij een landelijke formule zijn aangesloten. Wij stellen onze eigen collectie zorgvuldig samen uit het aanbod van leveranciers die betrouwbare kwaliteit leveren. Er is steeds wat nieuws te zien. Bij ons is het altijd woonmaand."

Nieuw zijn bijvoorbeeld ook de Easy Clean-meubelstoffen, die eenvoudig zijn schoon te maken en super slijtvast zijn. Te verwerken op een groot deel van de collectie zitmeubelen. Nog iets nieuws bij Walhout Wonen: de interieurzaak start binnenkort met een 'tweede kans'-afdeling. Hier kan het publiek terecht voor prima occasion-meubelen. Dit naast de outlet, waar Walhout showroommodellen aanbiedt om ruimte te maken voor de nieuwe collecties. Tegen prijzen die vaak zijn gebaseerd op 'zelf afhalen' of 'laten bezorgen tegen betaling' (zie ook de outletpagina op de website).

Reden des te meer om eens bij Walhout Wonen te gaan kijken. De zaak, die kan pronken met veelal snelle levertijden en veel service, is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

<kader> Collectie voor elk publiek

De bovenverdieping van Walhout Wonen is ingericht voor kleinere beurzen. Hier staan merken als Urban Sofa, Tower living, MySons en By-Boo, naast outlet-artikelen. De begane grond is ingericht met meubelen van hoogwaardige kwaliteit en in veel gevallen ook maatwerk. Hier en daar is de scheiding tussen boven en beneden minder scherp. Het kan immers ook leuk zijn om te mixen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding