Moniek van Gilst (rechts), Annebelle Breen en Dane Heijnsbroek.
Moniek van Gilst (rechts), Annebelle Breen en Dane Heijnsbroek. Foto:

Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst: kleinschalig, up-to-date en compleet

MIDDELHARNIS – Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst telt drie fysiotherapeuten. Die hebben alle drie hun specialisaties. Daarmee biedt de praktijk, die is gevestigd in Medisch Centrum Middelharnis (de voormalige Rabobank aan de Langeweg), een totaalpakket. En dat terwijl de kleinschaligheid van de praktijk aantrekkelijk is voor de patiënt

Door Kees van Rixoort

Het pakket van Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst bestaat uit Algemene Fysiotherapie, Manuele Therapie, Fysiotherapie voor kinderen, Revalidatie, Oncologie Fysiotherapie, Medische Groepstrainingen, individuele sportbegeleiding, Bekkenfysiotherapie, Ademtherapie, Dry Needling, Lasertherapie en Medical Taping. Mensen met medische klachten – zoals hartfalen, longaandoeningen of diabetes –, die (weer) willen gaan sporten, kunnen bij de praktijk terecht om onder begeleiding in een klein groepje aan de slag te gaan. Dit heet FysioSport.

De drie fysiotherapeuten die deze therapieën, trainingen en begeleiding verzorgen zijn Moniek van Gilst, Annebelle Breen en Dane Heijnsbroek. De specialisaties van Annebelle zijn Manuele Therapie en Handtherapie. Moniek houdt zich meer bezig met bijvoorbeeld Fysiotherapie voor kinderen en Oncologie Fysiotherapie (werken aan de conditie en de fitheid tijdens en na de behandeling van kanker). En Dane is gespecialiseerd in onder andere Dry Needling: het opheffen van 'knopen' in spieren.

"Wij volgen elk jaar bijscholing. Daardoor blijven we up-to-date en kunnen we constant kwaliteit bieden", zegt Moniek van Gilst, die haar praktijk tien jaar geleden aan de Sperwer in Sommelsdijk startte en inmiddels drie jaar is te vinden in Medisch Centrum Middelharnis. Daar beschikken de fysiotherapeuten over vier behandelkamers en een ruime oefenzaal met onder andere cardio-apparaten.

Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst werkt nauw samen met verscheidene andere zorgverleners, zoals huisartsen, Buurtzorg, sportcentrum Bfit, diëtiste Lilly Heijnen, psychologen en praktijken voor podotherapie en voetreflextherapie. Meerdere partners/zorgverleners zijn gevestigd in hetzelfde gebouw als de fysiotherapiepraktijk. "Dat is een groot voordeel, de lijntjes zijn heel kort." De samenwerking met sportcentrum Bfit in Middelharnis bestaat onder meer uit het begeleiden van sporters die, bijvoorbeeld na een operatie, wat extra aandacht nodig hebben.

Onderscheidend

Wat Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst, naast het totaalpakket en de intensieve samenwerking, onderscheidend maakt, is de kleinschaligheid. "We zijn met z'n drieën. Dat is een klein team en dat is onze kracht. We kennen elkaar goed, er is een prettige sfeer en de patiënten krijgen persoonlijke aandacht, de volle 25 of 30 minuten dat ze hier zijn. Wij gaan niet de administratie doen terwijl jij op een roeiapparaat bezig bent. Hier voel je je absoluut geen nummer", aldus het drietal.