Noud en zijn moeder Sandra reden een rondje mee in een Toyota.
Noud en zijn moeder Sandra reden een rondje mee in een Toyota. Foto:

4x4 evenement brengt 3000 euro op voor KiKa


GOEREE-OVERFLAKKEE – Toyota-dealer en automobielbedrijf Flakkee uit Dirksland hield voor de tweede keer het Toyota 4x4 event op het strand in Ouddorp. De donatiepot die bij de inschrijfbalie stond, leverde aan het eind van de dag 3000 euro op voor KiKa.

De organisatoren Niek Cornelissen en Roy Zoon zetten samen met de andere vrijwilligers een prachtig parkoers uit van 2 kilometer lang op het Ouddorpse strand. Het evenement was gratis voor Toyota-rijders. Maar bij de inschrijfbalie stond een donatiepot voor KiKa. Daarin kon iedereen naar eigen inzicht zijn 'inschrijfgeld' doneren. Door de ruim negentig Toyota-rijders die zich hadden ingeschreven, werd er veel gedoneerd. Daarnaast doneerde het 4WD magazine 250 euro aan KiKa. Aan het einde van de dag stond de teller op 2440 euro. De directeur van Toyota Flakkee, Gertjan Kalis, kwam langs bij de KiKa-stand en vertelde dat Toyota Flakkee het bedrag zal aanvullen tot 3000 euro. Ambassadeur Kees Witte: "Wat een super bedrag weer voor KiKa".

Speciale gast

Speciale gast tijdens de middag was de 4-jarige Kanjer Noud uit Middelharnis. Noud heeft acute lymfatische leukemie (ALL) sinds juli 2016. Noud is als het goed is eind juli 2018 uitbehandeld en ondergaat tot die tijd nog wekelijks chemotherapie. Ondanks alles doet Noud het geweldig en kan hij naast de vele ziekenhuisbezoeken ook nog gewoon kind zijn en genieten. Samen met zijn broer Timo en zijn ouders Sandra en Steef mocht hij meerijden met een terreinauto. Noud zei na een rondritje dat hij een beetje 'dronkelig' was van al het gehobbel en gedraai.

Bedankt

Kees Witte, onze KiKa-ambassadeur die samen met KiKa-smurf Piet Ploos van Amstel weer een geweldige dag voor KiKa heeft beleefd: "Ik wil Toyota Flakkee en hoofdsponsor Bosman Schadeherstel, alle deelnemers en al die mensen die mee hebben geholpen om deze prachtige dag ten behoeve van KiKa te organiseren, super bedanken."