In het Notariskantoor tekenden drs. Moerland (CuraMare) en de bestuursleden Bakelaar (voorzitter) en Moerkerk (secretaris)
namens Beter Wonen de acte.
In het Notariskantoor tekenden drs. Moerland (CuraMare) en de bestuursleden Bakelaar (voorzitter) en Moerkerk (secretaris) namens Beter Wonen de acte. Foto: Jaap Ruizeveld

Beter Wonen in de startblokken voor bouw 27 appartementen Sjaloom Zorg

GOEREE-OVERFLAKKEE - Maandagmiddag ondertekenden drs. J.C.Moerland, voorzitter van Bestuur CuraMare, en T. Bakelaar (voorzitter) en G. Moerkerk (secretaris) van de Woningbouwvereniging Beter Wonen in Goedereede, de akte, waardoor het mogelijk wordt dat de woningbouwcorporatie samen met Sjaloom Zorg 27 zogenaamde Nul-op-de-Meter appartementen kan realiseren op het terrein van Zorgcomplex De Vliedberg in Ouddorp. Het feestelijk moment vond plaats in het kantoor van notaris Benschop (Benschop & Sterling Netwerk Notarissen) aan de Markt in Goedereede.

Door Jaap Ruizeveld

Het gaat om een project dat in twee lagen wordt uitgevoerd. Zeven appartementen krijgen een oppervlak van 40 m2 en twintig van ongeveer 50 m2. In het gebouw worden voorzieningen opgenomen zoals een ontmoetingsruimte en een zusterpost. Omdat het complex wordt gerealiseerd bij De Vliedberg, is eigenlijk sprake van een versterking van het zorghart in de dorpskern Ouddorp. Blijdschap is er bij het bestuur van de woningbouwcorporatie dat het complex nu van de grond komt.

Lang geduurd

Het heeft in de voorbereidingstijd lang geduurd. Twee jaar geleden is dit project al aangemeld. Maar er moest gewacht worden op toestemming van het College Sanering Zorginstelling voor de verkoop van het grondperceel aan Beter Wonen. Uiteraard is er nu ook blijdschap bij Sjaloom Zorg en niet in de laatste plaats bij de gegadigden voor de appartementen. Het betreft toekomstige bewoners - met een beperking - die zelfstandig kunnen wonen. Zij zijn inmiddels in een tweetal informatiebijeenkomsten bijgepraat.

Realisering in 2018

De komende maanden zullen - in opdracht van CuraMare - de 10 leegstaande woninkjes aan de Vliedberglaan worden gesloopt. Volgens het bestuur van Beter Wonen kan de bouwstart van de 27 appartementen in het tweede kwartaal van 2018 plaatsvinden, waarna de oplevering aan het eind van dat jaar wordt gepland. Beter Wonen is trots om juist dit project te mogen realiseren, omdat het past bij de doelgroep waarop men zich richt en waarvoor men - tot nu toe - nog niet kon bouwen.

NOM-woningen

Met het bouwen van Nul-op-de-Meter appartementen (NOM-woningen) draagt Beter Wonen mede bij aan het realiseren van het Energieakkoord, dat inhoudt dat alle huizen in 2050 energieneutraal moeten zijn. NOM-woningen (All Electric) krijgen bij 'normaal' energieverbruik geen energienota. Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen. Beter Wonen noemt de locatie waarop het project Sjaloom Zorg (direct bij De Vliedberg) wordt gebouwd extra bijzonder. Immers, het biedt de mogelijkheid voor jongeren en ouderen om met elkaar in contact te komen. Ook wijst de woningcorporatie op de betaalbare huur die wordt gehanteerd.

Samen iets doen

Drs. Moerland, Bestuursvoorzitter CuraMare, is blij dat de bouwontwikkeling van de 27 appartementen voor Sjaloom Zorg, met de ondertekening van de grondverkoop, nu in een stroomversnelling is gekomen. "Samen iets doen voor de gemeenschap", dat is onze leidraad, zegt hij. Na het Spectrum in Stellendam, Westvoorne in Goedereede en Schelphoekje in Ouddorp, wordt dit nu een vierde project. De bestuursvoorzitter heeft veel waardering voor alle maatschappelijk betrokkenen die samen laten zien wat er tot stand gebracht kan worden.

Het te realiseren Sjaloomgebouw.