Het team dat zaterdag in de Ouddorpse praktijk op de foto ging. Foto: Hans Villerius
Het team dat zaterdag in de Ouddorpse praktijk op de foto ging. Foto: Hans Villerius Foto:

Dierenartspraktijk Ouddorp steekt zich in een ruimere jas

OUDDORP – Dierenartspraktijk Ouddorp is verhuisd. De derde praktijk die eigenaar dr. Casper Hoek enkele jaren geleden opende aan de Dorpsweg in Ouddorp is nu ingeruild voor de flink ruimere locatie Hoge Pad 28. Voorheen was hier Café De Vrijheid gevestigd. Na sluiting van het café zag dierenarts Casper Hoek in dit pand een prima plek om de Ouddorpse praktijk in een ruimer jasje te steken. Het pand onderging van binnen een heuse metamorfose en na een bijna drie maanden durende verbouwing kon medio september de praktijk er haar intrek in nemen.

Door Hans Villerius

De praktijk aan het Hoge Pad is niet alleen veel ruimer dan de locatie die werd verlaten, maar bood ook de mogelijkheid om naast de spreekkamer een aparte operatiekamer te realiseren. Dat werkt veel fijner en efficiënter, vertelt praktijkmanager Sascha van der Steen. Bovendien kon er nu ook een mooie hoeveelheid dieetvoeding en onderhoudsvoeding worden ondergebracht, zodat diereneigenaren dit er nu zo uit voorraad kunnen kopen.
"In onze dierenartspraktijken bieden wij een breed pakket van diergeneeskunde", zegt Sascha. "We maken echo's, röntgenfoto's, we hebben een laboratorium, we doen mestonderzoek, vaccineren op maat en doen titerbepaling bij de hond. We werken met meerdere dierenartsen, op drie locaties verdeeld over het eiland, die allemaal een eigen specialisme hebben. Daardoor hoeven diereneigenaren voor veel specialistische zorg niet meer van het eiland af en komen klanten vanuit de wijde regio naar het eiland toe, voor zowel kleine als grote dieren en voor zowel landbouwvee als voor hobbyvee", geeft Sascha aan.
De praktijk in Ouddorp is de gehele week geopend en daarnaast altijd voor spoed bereikbaar. De eigen dierenartsen van de praktijken verzorgen de spoeddiensten. En het is best met enige trots dat Sascha kan vertellen dat op de dierenartsvergelijkingssite Dierenartskiezen.nl de dierenartspraktijken Oude Tonge, De Wurft en Ouddorp met veel tarieven bovenaan staan waar het gaat om zowel de kwaliteit van de geleverde zorg als het gunstige tarief dat wordt gehanteerd.
Afgelopen zaterdag hield Dierenartspraktijk Ouddorp een Open Huis. Veel geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen. Paardensportcentrum De Dijkgraaf verzorgde enkele huifkarrondritten door het dorp en in de praktijkruimte konden mensen met hun huisdieren zich professioneel laten fotograferen door Desirée van Halewijn, waarna ze hun foto's digitaal gratis in ontvangst mochten nemen. Na een geslaagde verbouwing en verhuizing nu dus ook een geslaagde open dag.