Afbeelding
Foto:

Volle winst voor MX Ouddorp

OUDDORP - Zoals vele andere jaren, werd ook in 2017 het Open Zeeuws Kampioenschap (OZK) georganiseerd. Dit kampioenschap wordt verreden op alle 5 de circuits in Zeeland. Beide crossers uit team MX Ouddorp, Bart Klijn en Siemon Bezuijen, wisten dit kampioenschap te winnen.

De eerste wedstrijd zou op 2 september plaatsvinden in Vlissingen. Helaas ging deze niet door vanwege hevige regenval in de dagen hiervoor. De tweede wedstrijd vond plaats in Rilland op 9 september. Bart en Siemon behaalden hier de 2e en 1e plaats. Bart in de MX2/4takt klasse en Siemon in de MX2/2takt klasse. De daaropvolgende week werd de wedstrijd van Westdorpe opnieuw afgelast en weer door teveel regen. De vierde race vond plaats in Wemeldinge. Bart wist hier de 1e plaats te behalen en Siemon de 2e plaats. De finalewedstrijd was 30 september in Axel. Hier werd Bart 3e en Siemon 8e. Tevens werden hier de kampioenschapsprijzen uitgereikt. Zowel Bart als Siemon stonden hierbij op het hoogste podium.
Ook Johan, het broertje van Siemon, heeft meegereden in het OZK in de 50cc klasse. Deze klasse heeft alleen gereden in Wemeldingen en Axel. Johan werd in dit kampioenschap 2e.
Bart ontving in Axel ook de 'Erik Koote' wisseltrofee, die hij ontving door zijn prestaties van het afgelopen jaar. Hij mag hier een jaar op passen. Hij is er erg trots op om deze te mogen ontvangen, maar het geeft wel een dubbel gevoel.