Doppen sparen voor geleidehonden

OUDDORP - Anneke en Piet Grinwis uit Ouddorp sparen plastic doppen en deksels. Niet alleen voor het millieu, maar ook omdat ze hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de het opleiden van geleidehonden.

Van elke kilo die wordt ingeleverd, krijgt men € 0,15. In 2016 is ruim 2.600 kg opgehaald. Het is nu september en er is al ruim 3000 kg opgehaald. Meesparen kan.
Gooi plastic doppen en deksels niet weg, maar spoel ze even schoon. Alle schone, harde plastic doppen en deksels kunnen ingeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan doppen van mineraalwater, frisdranken, melk en yoghurtpakken, fruitsappakken, sportdrankdoppen, pindakaaspotten, wasmiddel (zowel doppen van de fles als het doseerdopje), shampoo, deo en spuitflessen, slagroombussen, chocoladepastapotten, sausen, medicatie, ook plastic potten van bloemen, maar ook de deksel van boter e.d., als het maar rond hard plastic is.

Er kunnen inktcartridges en oude mobiele telefoons ingeleverd worden. De lege cartridges en oude mobiele telefoons leveren € 0,15 op. Anneke en Piet zijn per 1 januari 2017 ook ijzeren doppen gaan sparen, zoals babyvoedingdeksels, groentepotdeksels, bier- en frisdrankdoppen, drankflesdoppen en lipjes van blikjes. Dus alle ijzeren deksels leveren ook € 0,15 op. Een eenvoudige opleiding voor een hond kost € 5000,-.
Als u doppen of inktcartridges of ijzeren doppen gaat sparen, kunt u ze inleveren bij fam. P. Grinwis, Rustburg 17, 3253 VK Ouddorp, tel. 0187-681390 of e-mail: pietgrinwis@hetnet.nl. Graag de doppen en cartridges en ijzeren doppen in aparte zakken inleveren, niet alles in één zak. Er staan twee containers bij de voordeur.