Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Expositie Nathan de Visser

In de Pop-Up galerie van Marlies Verda in de Voorstraat 6 in Den Bommel vindt in oktober de derde expositie van dit jaar plaats. Van 3 tot 30 oktober is werk te zien van Nathan de Visser, virtueel reiziger. Het digitale universum wordt tot nieuw architectonisch landschap getransformeerd door De Visser. Hij maakt daarvoor gebruik van zowel grafische technieken en graffiti alsmede 'gewoon' tekenwerk. Dat levert een enorme spanning op. Ook de paradox 'urban' tegenover 'natuur' is iets waar de kunstenaar mee stoeit. Een realistisch roodborstje houdt zich staande in een abstracte omgeving; straaljagers die ontstaan uit roofvogels (en wellicht tot wapens worden), het één gaat naadloos over in het ander. Het is de wondere wereld van Nathan de Visser: www.nathandevisser.nl. Er zijn ongeveer 15 gemengde technieken te zien, 2D én 3D, die een goed beeld geven van deze veelzijdige kunstenaar. Marlies Verda biedt jonge kunstenaars de kans in haar galerie te exposeren. Daarvoor verandert haar eigen atelier drie keer per jaar in een expositieruimte. U kunt de galerie gewoon binnenlopen of een afspraak maken via marliesverda@live.nl, of 06-42332218.

DIRKSLAND

Breicafé Klein Parijs

Op donderdag 12 oktober is Breicafé Klein Parijs weer geopend. Graag eigen brei- of haakwerkjes meebrengen "en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters", aldus de organisatie. Het breicafé is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland.

Kledingverkoop

Vrijdag 13 oktober is er een verkoping van beenmode, kinderkleding (www.kleinenklassiek.nl), wol en hoeden van 19.00-21.15 uur in de werkplaats en showroom van Aannemersbedrijf Verburg, Onwaardsedijk 2, t.b.v. 'De Schutse' – gehandicaptenzorg.

GOEDEREEDE

Interactieve show

Paul van Kuiken en Froukje Koelewijn treden voor de Vereniging Vrouwen Rondom Goeree op. Dit wordt een interactieve cabaretshow over het leven van toen en nu. De aanvang van de avond is 20.00 uur en wordt gehouden in verenigingsgebouw Oostdam op dinsdagavond 17 oktober.

HERKINGEN

Crea-Hobbymarkt

Op zaterdag 14 oktober vindt er in Ons Huis een crea-/hobbymarkt plaats. Aanvang: 10.00-15.00 uur. De toegang is gratis. Veel creatieve hobby's zijn vertegenwoordigd: bijvoorbeeld het maken van kaarten, sieraden, tassen, breien/haken, leuke cadeau' s en nog veel meer. U kunt hier ideetjes opdoen, leuke cadeaus kopen en materialen aanschaffen. Tevens zijn er diverse demonstraties. Verenigingsgebouw 'Ons Huis', Kaaidijk 26 te Herkingen Voor verdere info: tel. 06-23187838, of e-mail: info@onshuisherkingen.nl www.onshuisherkingen.nl.

MELISSANT

Verkoopdag vrouwenvereniging

Woensdag 11 oktober is er van 10.00 tot 15.00 uur een verkoopdag van Vrouwenvereniging Tabitha, dit alles in Verenigingsgebouw De Poort, Voorstraat 14.
Er worden allerlei producten aangeboden, zoals cadeau- en handwerkartikelen, zelfgebreide wollen sokken, handgemaakte kaarten, zelfgemaakte advocaat, kruudplaetjes, lekkernijen van Bakkerij Van Harberden, groente en fruit, boerenkaas van kaasboerderij Van Schaik, speelgoed, babykleding, bolchrysanten. Tevens is er een rommelmarkt waar u terecht kan voor mooie brocanterie. Er zijn ook tweedehands dameshoeden en kleding en boeken te koop. De koffie en thee staat klaar voor de bezoekers.

Schuurverkoping

Op zaterdag 14 oktober wordt er een schuurverkoping gehouden bij de fam. Leijdens, Nolleweg 10, van 10.00 tot 14.00 uur. U kunt hier terecht voor een volledige huisraad, tweedehands spullen, o.a. serviesgoed, ledikanten, tafeltjes, stoelen, lampen, vitrages, brocanterie, tweedehands hoeden en ook vele honderden boeken en vele lampen. De opbrengst is voor de kerk en goede doelen.

NIEUWE-TONGE

Verkoping

Op 14 oktober is er een verkoping vanuit Wagenhuis, Duivenwaardsedijk 18a. Er zijn o.a. nieuwe babydekentjes en memoborden. De opbrengst hiervan zal ten goede komen van de HHG Nieuwe-Tonge. Tevens verkoop van gebruikte spullen, o.a. glazen, keukenspullen, voorraad blikken, transport-/opbergkisten, wiedmachine, decoratieluiken, oud dakraam, zinken teilen, gebruikte kleding, kleding accessoires, o.a. ceintuurs, sjaals en nog veel meer. De verkoping is van 9.00 tot 15.00 uur.

OOLTGENSPLAAT

Verkoping vrouwenvereniging 'Martha'

Op zaterdag 14 oktober houdt de vrouwenvereniging een verkoping. Er is weer van alles te koop, zoals creatieve spulletjes, boeken, pindakransen, leuke raamcadeautjes, (kerst)kaarten, herfstplantenbakjes in kalebassen, groente en fruit, enz. Verder allerlei lekkers, zoals appelflappen, puddingbroodjes, bolussen, eierkoeken, worstenbroodjes, appeltaart, notenkoeken, heerlijke cake en nog meer! Ook worden er verse noten gebrand. D&M Fashion komt met een mooie collectie dameskleding en kindermaillots. Als u uitgekeken bent, kunt u koffie, thee of limonade drinken met zelfgebakken (kruid)cake erbij. En vanaf 12.00 uur is er verse soep en zijn er belegde broodjes te koop. De netto opbrengst is bestemd voor de nieuwe zendingspost in Cambodja. U bent van harte welkom tussen 9.00 en 14.00 uur in de zaal van de kerk, Van Weelstraat 1 te Ooltgensplaat.

OUDDORP

Dutch Baroque Vocal Consort

Zaterdag 14 oktober zal er in de Hervormde Gemeente van Ouddorp (Weststraat 2) een concert gehouden worden, dat in het teken van 500 jaar Reformatie staat. Luthers catechismus wordt in woord en klank uitgevoerd (componist J.S. Bach). Medewerking aan dit concert wordt verleend door het Dutch Baroque Vocal Consort en Dutch Baroque Ensemble o.l.v. dirigent Gerard de Wit. Ook zullen deze avond enkele solisten aanwezig zijn. Entree voor het concert is € 4,50, kaartverkoop aan de deur. Deur is open vanaf 18.45 uur. Aanvang van het concert is 19.30 uur. Er zal tevens een collecte gehouden worden voor de onkosten van deze avond. Allen hartelijk welkom!

OUDE-TONGE

Mossels eten

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert voor 18 oktober a.s. een gezellige middag waarin Job Padmos foto's van Goeree Overflakkee vertoont. Rond 17.00 uur gaat men gezamenlijk genieten van mossels. De kosten van deze middag zijn € 12,-. incl. koffie en 3 consumpties. Vooruitbetaling: € 2,50. Aanmelden voor 16 oktober bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nr. Nel Vervloed: 0187-642697.

'Slapen' bij A.S.V.

Op dinsdag 24 oktober is er weer een bijeenkomst van A.S.V. Vanaf 14.00 uur is men te gast bij Van Kempen Interieurs, Schoolstraat 28. Het thema van de middag is 'Slapen'. De toegang is gratis, wel graag aanmelden op dinsdag 17 oktober bij Herman, tel. 630098, vanaf 18.00 tot 21.00 uur, of per e-mail: h.zonneveld39@upcmail.nl.

SOMMELSDIJK

Kinderbingo

Woensdagmiddag 11 oktober is er een gezellige middag voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar bij Wijkvereniging De Zwaluw in Sommelsdijk. De bingoballen gaan rollen en er worden drie rondjes gedraaid. Er zijn tal van leuke prijzen te winnen. De bingo begint om 14.00 uur en het laatste getal valt om 15.30 uur. De kosten voor deze middag zijn € 2,- inclusief limonade en een snoepje.

STELLENDAM

Gebakken vis

Voor Stichting Stéphanos wordt er op zaterdag 14 oktober vers gebakken vis verkocht op het Oranjeplein. De verkoop is van 9.00 tot 14.00 uur. Er zijn gebakken kibbeling, scharretjes en lekkerbekjes te koop. De opbrengst komt ten goede aan weeskinderen in Malawi en Zambia.

Bloemstukje maken 55+

Op donderdag 19 oktober organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN een leuke middag. Er gaat een bloemstukje gemaakt worden op een mooi glas. Alle materialen hiervoor zijn voor u aanwezig; u brengt alleen een scherp schaartje of mesje mee voor het snijden van de bloemen. De middag wordt gehouden in het Haegse Huus. De aanvang is 14.30 uur en de zaal is open vanaf 14.15 uur. Kosten: € 3,50. Incl. koffie/thee met iets lekkers. Opgeven bij: mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653, of bij: mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411. Graag voor 16 oktober. Belangstellenden van buiten Stellendam zijn ook van harte welkom.