Het pand aan de Zernikeweg 43 te Middelharnis.
Het pand aan de Zernikeweg 43 te Middelharnis. Foto:

Kringloopwinkel Woord en Daad gaat open

Vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober Open Huis

MIDDELHARNIS - Na een maandenlange voorbereiding, gaat de winkel open voor het publiek. Vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober is er een feestelijk tintje aan de opening. Aan de Zernikeweg 43, Industrieterrein Oostplaat, Middelharnis, is een prachtige winkel ontstaan van 500 vierkante meter, boordevol met kringloopartikelen voor leuke prijsjes. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

De winkel wordt aangestuurd door een stuurgroep van zes personen en het personeel wordt gevormd door vele vrijwilligers die betrokken willen zijn bij de doelstelling van Woord en Daad: hulp bieden aan onze wereldwijde medemens, zodat zij een betere levensstandaard kunnen krijgen. Ook crisishulp wordt geboden vanuit de Stichting Woord en Daad. Als christelijke hulporganisatie met veel vrijwilligers, gaat er van iedere euro 93 cent naar het goede doel, dus de strijkstok blijft bijna leeg…

De kringloopwinkel Middelharnis heeft als project voor de komende tijd gekozen om een Macamadamia notenplantage te ondersteunen. Een Macadamiaplantage waar de hele gemeenschap vruchten van plukt. Als het aan Woord en Daad ligt, is dat realiteit in Mozambique. Naast een baan (en dus inkomen!) levert de plantage gezondheidszorg én, op termijn, onderwijs aan de gemeenschap. In Gurué, in het midden van Mozambique, ligt de Gurué Macadamia Farm (GMF). Op deze 1000 hectare tellende plantage werken op dit moment 135 lokale arbeiders. Maar de plantage wordt op de schop genomen en het aantal werknemers groeit de komende jaren naar 220. Met een stabiel inkomen zijn deze arbeiders in staat voor hun gezin te zorgen. En zo profiteren zeker 1.000 mensen (ruim 200 gezinnen) van dit project!