Ondersteuning gezocht voor G-team

MIDDELHARNIS - De Jonge Spartaan is op zoek naar mensen die op zaterdag het G-team willen begeleiden tijdens wedstrijden. Er is één G-team van De Jonge Spartaan actief in competitieverband. Niet alle voetballers komen uit in het wedstrijdteam, dit is een keuze die elke G-voetballer bij De Jonge Spartaan kan maken. Bijna twintig (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking zijn inmiddels voetballend lid binnen De Jonge Spartaan. Alle G-voetballers trainen gezamenlijk op donderdagavond van 18.15 tot 19.30 uur op sportpark Spartacus in Middelharnis. De wedstrijdselectie bestaat altijd uit ca. elf spelers.

G-voetbal is echt een vast onderdeel van het voetbalaanbod binnen De Jonge Spartaan geworden. De vereniging heeft één nadrukkelijke wens en dat is extra begeleiding op zaterdag. Want het is lastig om iedere zaterdag voldoende begeleiding te hebben, omdat veel hulptrainers dan zelf voetballen of betrokken zijn met een ander team.

Het is geen lastig werk. G-voetballers zijn net als al onze andere leden; gek van voetbal! Het is geen voorwaarde dat je een zorgachtergrond hebt of bekend bent met het werken met deze doelgroep. Als je enthousiast bent en over een groot inlevend vermogen beschikt dan brengen de G-voetballers de passie voor het G-voetbal vanzelf op je over! Er kan kosteloos een cursus worden gevolgd. Er zal gemiddeld twee keer per maand aan je gevraagd worden te ondersteunen op zaterdag. Bij een thuiswedstrijd vraagt dat ca. twee uurtjes van je tijd. Bij een uitwedstrijd is dit wat langer in verband met de reistijd.

Belangstelling? Neem dan een keer een kijkje bij een training of wedstrijd. Of neem contact op met trainer Chris van der Weele, via c.vanderweele@tele2.nl of voorzitter@dejongespartaan.nl.