Afbeelding
Foto:

Vijfde Groene Vlag voor Daltonschool De Vliegers

MIDDELHARNIS - Daltonschool De Vliegers ontving op 26 september opnieuw een Groene Vlag, dit keer uit handen van wethouder Gerrit de Jong. Het is voor de school inmiddels de vijfde Groene Vlag op rij! Al sinds 2005 doet Daltonschool De Vliegers mee aan Eco-Schools, een internationaal programma voor duurzaamheid binnen het onderwijs. Om de twee jaar krijgt de school een audit waarbij wordt gekeken wat er allemaal op het gebied van duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs is gebeurd.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Groene Vlag, stelden de leerlingen van het zogenaamde 'Eco-team' zich voor. Dit team bestaat uit vier leerlingen die het voortouw nemen in het proces om Eco-school te zijn. Na de presentatie van het Eco-team, reikte Coöperatie Deltawind een cheque uit en was er een toneelstukje over afval scheiden.

Vijfde Groene Vlag

Leerlingen en leerkrachten van Eco-School De Vliegers in Middelharnis hebben de afgelopen twee jaar weer laten zien dat duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs een vaste plek binnen de school heeft. Hun inzet als Eco-School werd dinsdagmiddag 26 september beloond door de uitreiking van de vijfde Groene Vlag uit handen van wethouder De Jong. De wethouder is trots op de prestatie van De Vliegers. "Al sinds 2005 laat deze Eco-School zien dat onderwerpen zoals afval, water, energie, voedsel, groen, omgeving en veiligheid binnen het lesprogramma zijn ingebed. Dit is alleen maar mogelijk door actieve betrokkenheid van leerlingen, het schoolteam en ouders; de Groene Vlag is dan ook dik verdiend!"

Eco-Schools

Eco-Schools is een internationaal erkend programma voor duurzaamheid en milieuzorg binnen het onderwijs. Betrokkenheid en inzet van de leerlingen, hun ouders en het schoolteam spelen een belangrijke rol bij het bepalen of de school de Groene Vlag verdient. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. De Eco-Schools op Goeree-Overflakkee worden in opdracht van de gemeente door SME Advies (landelijk coördinator van Eco-Schools in Nederland) ondersteund. Meer informatie over Eco-Schools is te vinden op de website: www.eco-schools.nl.