Herdenking 500 jaar Hervorming met Obadja en Rehobôthkoor.

OUDDORP - Het jaar 2017 is het vijfhonderdste jaar waarin Hervorming wordt herdacht. Dit willen de koren Christelijk mannenkoor Obadja en het Christelijke gemengd Rehobôthkoor herdenken met een concert.

De beide koren organiseren een concert waarin met koorzang, samenzang, gedicht, declamatie en intrumentale intermezzo's de eer van God tot uiting gebracht zal worden.
Obadja staat onder leiding van dirigent Jan Bezuijen, het Rehobôthkoor wordt gedirigeerd door Marinus van Slooten. Beiden enthousiaste en kundige dirigenten onder wiens leiding het fijn zingen is. De koren zullen afzonderlijk, maar ook gezamenlijk een aantal stukken ten gehore brengen.
De muzikale begeleiding van beide koren zal deze avond in handen zijn van Rik Melissant, de laatste tijd regelmatig in het nieuws door zijn verdienstelijk orgelspel, waarmee hij diverse concoursen op zijn naam weet te schrijven.
Muzikale intermezzo's zullen ook verzorgd worden door Joline Sperling op de harp en Martin van Moort op de dwarsfluit. Beiden zijn ook geen onbekenden op ons eiland vanwege hun prachtige, gevoelvolle vertolkingen van de muziek op hun instrumenten.
De aanvang van de avond zal om 19:30 uur zijn, de kerk van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp zal om 19:00 uur geopend zijn.
De toegang is gratis, er zal gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten.