Afbeelding
Foto:

Grote belangstelling voor paardensportevenement

OUDDORP – Een grandioos uitgezet parcours, spectaculaire hindernissen waaronder de altijd intrigerende waterbak. Het waren zaterdag de uitdagingen voor de deelnemers aan de oefen- men marathon die onder grote belangstelling verreden werd op het terrein van PaardenSportCentrum (PSC) De Dijkgraaf van Edwin van de Graaf en Anne van Dijk aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Jongeren met ouderen als begeleiders op de bok loodsten vakkundig en gedisciplineerd paarden langs en tussen de opgestelde hindernissen. Dit afhankelijk van de deelname in de verschillende disciplines zoals vaardigheid / wedstrijd. In de middaguren meldden zich de professionals.

Tekst: Jaap Ruizeveld; foto: Max Bisschops

Het waren deelnemers uit het gehele land en dat was aantrekkelijk voor het talrijke publiek dat – onder ideale weersomstandigheden - achter de afzettingen de prestaties kon volgen. Voor liefhebbers van de paardensport was deze Nazomermarkt, ook met veel kramen met allerlei attributen die aan de paardensport zijn verbonden, de plek waar je niet mocht ontbreken. Een feestelijk evenement waarvoor ook veel Duitse recreanten belangstelling toonden.
Activiteiten
PSC De Dijkgraaf beschikt over ruim 8 hectare accommodatie (grasland, binnenbakken, buitenfaciliteiten, stallingsruimten, horeca met terras) aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Mennen staat onder leiding van Edwin van der Graaf. Hij is voormalig koetsier en instructeur Koninklijke Stallen. Mennen is een belangrijke pijler, maar het is één van de onderdelen van het bedrijf dat zich ook inzet op manege- en toeristische activiteiten. Partner Anne van Dijk verzorgt op professionele wijze de lessen 'onder het zadel'. Wij kunnen veel faciliteiten bieden. Men-lessen dressuur en springen privé en voor groepen. Het promoten van deze sport. Ruiteropleidingen met een certificaat. Verder o.a. de organisatie van bedrijfsuitjes en koetsritten. Er zijn mogelijkheden voor pension- en vakantiestalling voor paarden. Daarnaast beschikken wij over een paardensportwinkel en een gezellige kantine. Wij voelen ons hier uitstekend op deze Ouddorpse locatie, gaf Anne al eerder aan. Paardensportcentrum De Dijkgraaf heeft zich na de verhuizing uit het Westlandse Monster, krachtig ontwikkeld aan de Hofdijksweg op de Kop van Goeree.