Afbeelding
Foto:

Het gemengd ensemble van start

MIDDELHARNIS - Al meer dan twintig jaar speelt het enthousiaste ensemble van het Muziekgebouw elke week in het Diekhuus. Dit onder leiding van dirigent/arrangeur Wim Soeters.

Na ruim twintig jaar wordt het natuurlijk wel tijd voor een 'echte' naam van het ensemble. Daarom is het tijd voor een naamwedstrijd. Weet u een muzikale, enthousiaste en/of bijzondere naam voor het ensemble? Stuur deze dan voor 6 oktober op naar secretaris@muziekgebouwgo.nl. De naam van de winnaar wordt natuurlijk gekozen voor het ensemble, maar daarnaast krijgt de winnaar ook een gratis (proef)les op een instrument naar keuze bij het muziekgebouw!

Het gemengd ensemble speelt een gevarieerd programma van licht klassieke stukken en musicalnummers of arrangementen van pop- of volksmuziek. En zo breed als het repertoire is, zo breed is ook de bezetting: Dwarsfluit, blokfluit, hobo, gitaar, accordeon, viool, trombone, klarinet, bugel, piano.. voor elk instrument is plaats in dit bijzondere ensemble.
Het ensemble vormde ook de basis van het Projectorkest dat afgelopen seizoen na een viertal repetities arrangementen van The Lion King en Beethoven's Vijfde uitvoerde tijdens de jaarafsluiting van het Muziekgebouw.
Elke muzikant die zijn/haar instrument behoorlijk beheerst wordt uitgenodigd om mee te komen spelen op vrijdagavond van 19:15 tot 20:30 uur. Omdat het Muziekgebouw samenspel in welke vorm dan ook wil stimuleren is het meespelen zelfs gratis voor leerlingen van het Muziekgebouw en voor leden van muziekverenigingen. Niet-leerlingen/kinderen betalen 240 euro per jaar en voor volwassenen is dat 280 euro per jaar. Zie ook www.muziekgebouwgo.nl
Wie graag wil ontdekken of het gemengd ensemble iets voor hem/haar is, kan een aantal keren vrijblijvend meespelen. Vragen of aanmelden? Stuur een mailtje naar algemeen@muziekgebouwgo.nl of naar wb.soeters@planet.nl.
Dirigent en ensemble zullen nieuwe muzikanten enthousiast ontvangen!