Wilma en Peter van Heiningen.
Wilma en Peter van Heiningen. Foto:

Profit Makelaardij Van Heiningen: een kantoor met passie

MIDDELHARNIS - Al 25 jaar (waarvan 18 jaar op Goeree-Overflakkee) was Peter van Heiningen werkzaam in de makelaardij toen hij 10 jaar geleden, samen met zijn vrouw Wilma, een zelfstandig makelaarskantoor startte. Vanaf dat moment is Profit Makelaardij Van Heiningen een begrip op Goeree-Overflakkee.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Peter herinnert zich nog dat 2007 achteraf economisch niet zo'n geschikt moment was want algauw kwamen de crisisjaren. De crisis, die ook voor makelaars diepe sporen zou trekken. "Ondanks die moeilijke tijd zijn we goed door de crisis gekomen en zijn we nooit wat te kort gekomen. We zien hier Gods hand in", zo weten Peter en Wilma.
We leven nu in een tijd dat de woningmarkt weer behoorlijk is aangetrokken. Daar profiteren de makelaars weer van. Peter geeft aan dat het veel drukker is dan in de beginjaren van het bedrijf. Wel benadrukt hij dat je in de makelaardij niet slapend rijk wordt. Het is hard werken en met een negen tot vijf mentaliteit kom je er echt niet. "Maar dat is niet erg" aldus Peter. "Omdat we ons kantoor op de benedenverdieping van ons huis hebben zijn we vrijwel altijd bereikbaar voor mensen die buiten kantoortijd een vraag hebben. Menig keer gaat dan ook 's avond de telefoon en staan we de klant zoveel mogelijk ten dienste. Is dat lastig? "Nee hoor, dat is de extra service die we onze klanten willen bieden. Doordat we samen het werk doen weten we allebei waar het over gaat. De lijntjes zijn kort bij ons. Wij vullen elkaar aan, weten beiden wat er speelt en houden elkaar scherp".

Ervaring

Vanwege hun lange ervaring als makelaar op het eiland heeft Profit Makelaardij Van Heiningen een goede band opgebouwd met de klanten. Van sommige families heeft Peter al meerdere generaties als cliƫnt gehad. Je bouwt een relatie op en kent vaal elkaars wel en wee. Betrouwbaarheid is een begrip dat centraal staat bij Peter en Wilma en dat willen ze ook uitstralen naar hun klanten. Dit jaar werd al een record aantal panden verkocht. In de huidige huizenmarkt gaat de verkoop in veel gevallen snel. Doordat de vraag groot is naar vrijwel alle typen woningen en naar alle prijsklassen is er een markt voor elke woning. "We kunnen door de vele verkopen dan ook goed aanvulling op ons aanbod gebruiken".

Register

Peter van Heiningen is Register Makelaar Taxateur voor zowel wonen als bedrijven. Deze combinatie komt niet veel voor op het eiland maar hierdoor is hij wel breed georiƫnteerd. Om zijn kennis op peil te houden en in het register te mogen blijven moeten het hele jaar door cursussen worden gevolgd. De wet- en regelgeving verandert steeds en ook de markt is volop in beweging. Daar wil het kantoor graag op inspelen.
Over de toekomst van de huizenmarkt is Peter realistisch ."We zijn heel blij dat verkopers niet meer zo lang met hun woning zitten maar aan de andere kant moeten we ook oppassen dat de markt niet overspannen wordt. In de grote steden zie je soms al dat woning ver boven de vraagprijs worden verkocht. Hier op het eiland is gelukkig sprake van een gezonde markt en daar blijven we graag een actieve partij in die de belangen van haar klanten hoog houdt".
Uit het gesprek blijkt dat Peter en Wilma beiden een passie hebben voor het vak. In het besef dat ze ook in de toekomst van Gods zegen afhankelijk zijn willen ze met deze passie en met veel enthousiasme verkopers of kopers graag van dienst zijn. U kunt ook terecht voor een alle soorten woning- of bedrijfstaxaties. Het vertrouwde adres is Doetinchemsestraat 34 te Middelharnis. Meer info: www.profimakelaardij.nl