Rookworst van Keurslager Floresteijn met goud bekroond

OUDDORP -De landelijke Keurslager rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworst op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke worst van Keurslager Floresteijn uit Ouddorp van hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager Floresteijn werd met GOUD - het hoogst haalbare - bekroond.

Elk jaar weer steekt Keurslager Floresteijn veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. " Het is altijd weer spannend als er een keuring is. Maar voor zo'n keuring is het dan niet dat je extra je best gaat doen, want de rookworst moet altijd perfect zijn. En mee doen met de keuring is ook om te leren!", vertelt Keurslager Floresteijn
" Om een mooie rookworst te krijgen beginnen we met vers vlees, goede kruiden, de juiste darmen en de passie om het te maken. Daarna worden ze met liefde gerookt en gekookt en smaakvol opgegeten. ", vertelt de enthousiaste ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 9 t/m 14 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, wat de temperatuur dan ook mag zijn, officieel geopend verklaard door Keurslager Floresteijn

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op de juiste 'bite', kleur, samenstelling, geur en smaak. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.