Afbeelding
Foto:

Tweede plaats voor Scouting Goedereede

BRIELLE - Onlangs vonden de jaarlijkse roei-, zeil- en wrikwedstrijden, oftewel RZW, weer plaats.

Admiraliteit 14, het samenwerkingsorgaan van alle scoutinggroepen in de regio Maasdelta met een zeeverkennersgroep, organiseert dit evenement. Diverse scoutinggroepen van Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, maar ook uit Vlaardingen streden een weekend lang om een podiumplaats, maar vooral om de groepsoverwinning.
Na als vorig jaar, stond er een vlet van Scouting Goedereede in de top 3 bij het onderdeel zeilen. De beste 3 vletten mogen door naar de landelijke scouting zeilwedstrijden, de LSZW. De zeeverkenners met vlet nummer 1631 waren trots op hun tweede plaats bij het zeilen en maken zich nu klaar voor de landelijke wedstrijd.
Naast alle wedstrijdonderdelen was er dit jaar een extra uitdaging: alles droog houden. Het weer zat niet mee, de regen viel met bakken uit de lucht en het terrein werd één moddermassa. Het slapen in tenten is dan al een avontuur op zich, vanuit de kaplaarzen zo de slaapzak in.
Dit drukte de pret niet en alle zeeverkenners hebben een top weekend gehad. Op naar de LSZW in Harderhaven!

Voor meer informatie over Scouting Goedereede kunt u kijken op de Facebookpagina van Scouting Goedereede en Waterscouting Scouting Goedereede. Op de pagina van Admiraliteit 14 staan ook foto's van de regionale activiteiten.