Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Winter Fair

Zaterdag 18 november wordt in Achthuizen voor de eerste keer een Winter Fair gehouden. Met veel kramen en een ijsbaan voor de jeugd. Ieder jaar organiseren de inwoners van Achthuizen op tweede pinksterdag de zogenaamde Juundag. Deze dag wordt altijd druk bezocht en geeft veel gezelligheid. Eerder werd ook al de H'Oranje Camping's georganiseerd rondom het Nederlands voetbal elftal. Nu worden er voorbereidingen getroffen om een Winter Fair te hebben op 18 november a.s. Zo wordt onder meer voor de jeugd een ijsbaan aangelegd. Uiteraard zijn er eet- en drinkkramen en komen er kramen die aansluiten rondom de verjaardag van Sinterklaas, Kerstmis en natuurlijk De Winter! Optredens van het Sint Adolfskoor uit Den Bommel en de Goeree-Overflakkeese Katsie E en Marcel S staan op het programma. Er zijn nog een paar kramen beschikbaar voor het aanbieden van producten. Bent u hierin geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met mevrouw Corrie Winkels de Waal, telefoonnummer 06-12832995.

DIRKSLAND

Breicafé 'Klein Parijs'

Donderdag 28 september staan de deuren weer open van breicafé 'Klein Parijs'. Neem uw eigen brei- of haakwerkje mee en inspireer elkaar. Bent u nog niet geweest, kom dan eens langs om de gezellige sfeer te ervaren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het breicafé is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland.

Inloop stomadragers

Op donderdag 5 oktober organiseren de stomaverpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en de Stomavereniging regio Zuid-Holland een inloopochtend voor stomadragers, hun partners en overige belangstellenden. In een ontspannen sfeer lotgenoten ontmoeten en van gedachten wisselen over het leven met een stoma. Er is volop ruimte om onderwerpen zoals bijvoorbeeld vakantie, werk, sport of voeding ter sprake te brengen. Medische vragen kunnen aan de stomaverpleegkundigen gesteld worden. Door zowel stomadragers als hun partners worden deze bijeenkomsten vaak als zinvol en positief ervaren. Ook uw partner is dus van harte welkom. Waar en wanneer: Donderdag 5 oktober 2017 van 10.00 – 12.00 uur. Verenigingsgebouw 'Onder de Wiek' Ring 57. De inloop is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs

Stichting kledingbeurs KLEINe P@RIJS houdt op vrijdag 6 oktober van 15:30 tot 17:30 uur en van 19:00 tot 21:00 uur een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2 in Dirksland. Entree is gratis. De helft van de verkoopopbrengst wordt geschonken aan beide basisscholen in Dirksland. De andere helft is voor diegene die kleding en/of speelgoed hebben ingeleverd. Lever uw nog mooie najaar- en winterkleding maat 50 t/m 176, jassen, schoenen, binnen- en buitenspeelgoed in op maandag 2 oktober van 08:15 tot 15:00 uur en dinsdag 3 oktober van 08:15 tot 11:30 uur op de locaties: CBS Prins Maurits, Begonia 1 en OBS de Inktvis, Hondsgalgweg 5 in Dirksland.
Of neem contact op via kledingbeursdirksland@gmail.com. Let op: maximaal 2 dozen/zakken met kleding inleveren. U kunt ervoor kiezen om de niet verkochte kleding/speelgoed terug te nemen of deze te schenken via de stichting aan lokale goede doelen zoals woon-zorgboerderij den Ovenkeet, kledingbank Goeree-Overflakkee, Borneo, crisisgezinnen in de nabije omgeving en babyartikelen voor minima.
Blijf op de hoogte via www.facebook.com/kledingbeursdirksland

Epilepsie en dan?

Ongeveer 180.000 mensen in Nederland hebben epilepsie. Epilepsie heeft direct invloed op je leven en de mensen om je heen. Daarom organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) in samenwerking met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op maandag 9 oktober 2017 in Verenigingsgebouw De Schakel te Dirksland een thema-avond over epilepsie, behandelmogelijkheden en mogelijke sociale gevolgen voor werk, rijbewijs, gezin en school. Tijdens de bijeenkomst is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst is voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden, mantelzorgers, maar ook voor professionals en andere belangstellenden. De zaal gaat open om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur tot circa 21.30 uur. Sprekers: Dr. C.J. Versluis, neuroloog Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis Dhr. W. Westerweele, epilepsieconsulent. Vanwege organisatorische redenen vraagt men uiterlijk donderdag 5 oktober 2017 aan te melden voor deze informatiebijeenkomst. Aanmelden of opvragen van informatie kan bij EVN, Gewest Zuidwest via de telefoon of via een e-mail. Telefoon 06 13 86 16 40 (mevrouw Van der Meer) of 06 10 23 35 42 (de heer en mevrouw Bijl) E-mail: zuidwest@epilepsievereniging.nl

GOEDEREEDE/OUDDORP

Collecte Spierfonds

Vrijwilligers haalden € 902,70 in Goedereede en € 3.172,62 in Ouddorp op voor onderzoek naar spierziekten. De collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds was erg succesvol. Van 10 tot en met 16 september is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 902,70 in Goedereede en € 3172,62 in Ouddorp opgehaald voor wetenschappelijk onder- zoek naar spierziekten. "De inzet van onze vrijwilligers is onmisbaar. De collectanten en donateurs maken mogelijk dat het fonds in het komende jaar meer onderzoek naar spier- ziekten kan financieren", aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie Prinses Beatrix Spierfonds.

MIDDELHARNIS

Verkoop nieuwe spullen

Op 30 september in het Diekhuus (bij mooi weer buiten op het plein) zullen er nieuwe spullen te koop worden aangeboden, waarvan de opbrengst ten goede zal komen van de HHG te Nieuwe Tonge. Er zijn o.a. wieg- en ledikantdekentjes, kunnen ook gebruikt worden in kinderwagen en/of maxi cosi, box-/ledikantopbergzakken, memoborden(textiel). Tevens zijn er gebruikte glazen, keukenspullen, kleding(anotherwoman, Just B, turnover, björnson)etc. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur. Inlichtingen: 06-274 378 35.

Engelse les

De Engelse lessen gaan weer starten in de eerste week van oktober. Locatie: wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis. Dinsdagmiddag van 13 tot 15 uur, data: 3, 10, 24, 31 oktober (17 vakantie) 7, 14, 21, 28 november. Woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur, data: 4, 11, 25 oktober (18 vakantie) 1, 8, 15, 22, 29 november. 8 lessen voor € 75.00 contant te betalen op de eerste les, exclusief kopieën en koffie/thee. Voor aanmelding of informatie over niveau etc. estherkoetsier@hotmail.com of 06-21913954. Docent: Esther Kranendonk

Mantelzorgcafé ZIJN

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseren wij bijeenkomsten. Voor deze middag is de wijkagent Adri Bijl uitgenodigd. Hij zal verhalen vertellen "Met een lach en een traan" over zijn ervaringen in het werkveld als wijkagent. De middag is in het Diekhuus, Benden Zandpad 7 Middelharnis. aanvang 13.30 uur en zal rond 15.30 uur zijn afgelopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail m.walter@zijngo.nl of telefonisch: 0187-641344.

Ketenzorg Dementie

Op dinsdagmiddag 3 oktober verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is in het vervolg iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14:00 tot 15:00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heeft u in uw omgeving te maken met dementie, heeft u een vermoeden dat iemand in uw omgeving tekenen van dementie vertoont en heeft u vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze, en andere vragen kunt u terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

NIEUWE-TONGE

Inwonersavond

Dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei! organiseert op 3 oktober de jaarlijkse inwonersavond. Op deze avond zullen diverse actuele thema's aan bod komen, zoals o.a.: Het Leefbaarheidsplan. Dit is de financiële dorpsagenda, waarvoor deze avond aanvragen ingediend kunnen worden; Kernwethouder Daan Markwat spreekt de kern toe; Voortgang dossier Windpark Battenoert - enkele raadsleden zullen daarbij aanwezig zijn en een toelichting geven; N 215 – Hoe zit het met de voortgang van de fietstunnel bij de Molendijk en de ontsluiting van Nieuwe-Tonge en de lancering nieuwe website van de dorpsraad. De avond wordt gehouden in Ons Dorpshuis en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

OOLTGENSPLAAT

Oud papier

Donderdagavond 28 september wordt weer het oud papier voor de zending opgehaald. Graag het papier goed gebundeld op de straat te zetten. Er wordt om 17.30 uur gestart met het ophalen.

OUDE TONGE

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd,
kunnen d.d. 2 oktober en 6 november terecht bij Stichting Welzijnswerk Oostflakee, Bernardstraat 35. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring € 35,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: ?088 23 23 300.
Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00.

Opheffingsuitverkoop

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september is er opheffingsuitverkoop bij Specialitaart. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70%. Het is van 10:00-16:00 uur in de winkel aan de West-achterweg 1 in Oude-Tonge. (Voor de navigatie Nieuwstraat 2 aanhouden) Voor meer informatie: www.specialitaart.nl of info@specialitaart.nl

STELLENDAM

Collecte Spierfonds

De collecte voor het Prinses Beatrix Spierfonds 2017 heeft in Stellendam opgebracht 1.169,27 euro. Alle gevers en medewerkers hartelijk dank.

Inloopochtend 'De Gornet'

Dinsdag 10 oktober staan de deuren van Peuterspeelzaal 'De Gornet' wijd open voor alle belangstellenden, maar in het bijzonder voor de ouders van kinderen in de leeftijd vanaf 1,5 jaar. Peuterspeelzaal "De Gornet" is een neutrale peuterspeelzaal waar iedereen van harte welkom is. Door een kijkje bij ons te nemen krijgt u een indruk hoe zij te werk gaan. Deze ochtend zijn leidsters en leden van de Ouderraad aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Dit kan tussen 10.00 tot 11.30 uur.

Visbakactie DEV

Zaterdag 30 september zullen de geuren van diverse soorten vers gebakken vis, waaronder ook kibbeling, weer opstijgen uit de viskraam van het Christelijk mannenkoor "Door Eendracht Verbonden" uit Stellendam. Er zijn verschillende soorten vis te koop. De viskraam zal worden opgesteld op het Oranjeplein, bij de Plusmarkt van Tessemaker in Stellendam. Vanaf 08.00 uur zijn de eerste gebakken visjes en kibbeling te koop in de kraam buiten bij de Plusmarkt. De vis wordt gebakken door zeer ervaren visbakkers. Wees er snel bij voordat ze uitverkocht zijn. De opbrengst komt ten goede aan het koor, dat deze actie hard nodig heeft nu de gemeentelijke subsidie helemaal is weggevallen.