Kees en Arjan Bezuijen tonen een deel van hun assortiment vervoermiddelen voor mindervaliden. Rechts Hein Terpstra van de firma Huka.
Kees en Arjan Bezuijen tonen een deel van hun assortiment vervoermiddelen voor mindervaliden. Rechts Hein Terpstra van de firma Huka. Foto:

De Bever Verhuur heeft ook breed assortiment voor mindervaliden

OUDDORP – De mensen van De Bever Verhuur in Ouddorp doen er alles aan om het hun klanten naar de zin te maken. Ze hebben hierbij niet alleen de sportieve en actieve recreanten op het oog die één van de vervoermiddelen verhuren, maar hun assortiment is uitgebreid met een aantal vervoermiddelen voor de mindervalide medemens.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Kees, Jolijn en Arjan Bezuijen van De Bever Verhuur tonen graag de mogelijkheden die ze hebben om ook mindervalide mensen in de gelegenheid te stellen om een mooie dag rond Ouddorp te bezorgen. Het overgrote deel van deze middelen worden geleverd door de firma Huka en daarom was Hein Terpstra ook bij het gesprek aanwezig. Van Huka is De Bever dealer voor deze regio. De Bever Verhuur heeft al een aantal jaren verschillende vervoermiddelen in het assortiment en de laatste tijd is dit uitgebreid met middelen voor mindervaliden. "Wij willen iedereen een passend vervoermiddel bieden en hieronder vallen natuurlijk ook mensen die een handicap hebben, maar ook voor mensen die vanwege ouderdom wat minder mobiel zijn", legt Kees Bezuijen uit. "Als de mogelijkheden er zijn, vinden we het zonde dat de mensen binnen moeten zitten".
De firma Huka uit Oldenzaal is ongeveer veertig jaar geleden begonnen met de verkoop van verschillende soorten driewielerfietsen en in de loop der jaren zijn hun producten met de tijd meegegaan en dit geldt zowel het uiterlijk als de techniek. Een aantal voorbeelden hiervan is te vinden bij het Ouddorpse verhuurbedrijf.

Sinds dat De Bever deze vervoermiddelen in de verhuur heeft, krijgt men veel positieve reactie. Want er zijn veel mensen die met behulp van deze middelen weer van de natuur op de kop van het eiland kunnen genieten. Onder hen zijn veel recreanten maar ook mensen uit Ouddorp en mensen elders van het eiland.

Veel mogelijkheden

Het assortiment bevat veel mogelijkheden. Zo is er een – elektrisch ondersteunde – tandem, waarbij de minder mobiele passagier vooraan zit en mee kan trappen of niet, de achteraanzittende trapt en stuurt. Daarnaast is er een vervoermiddel dat een combinatie is van een fiets en een rolstoel. Het rolstoelgedeelte wordt trappend voortbewogen door de begeleider op een aangepaste fiets die tevens elektrische ondersteund is. De fiets en de rolstoel kunnen ontkoppeld worden zodat men gewoon af kan stappen en te voet met de rolstoel verder kan gaan. Als laatste een– elektrisch ondersteunde – duo fiets waar je naast elkaar zit waarbij de bijrijder - een mindervalide persoon - al naar gelang kan meefietsen of de voeten op een voetenplankje kan zetten. Verder is er een vierwiel vervoermiddel voor twee personen. Daarnaast zijn er vooral driewielige vervoermiddelen in vele variaties.
Het assortiment is breed en vrijwel iedere combinatie is mogelijk. "Wij zijn het enige bedrijf hier op de eilanden die voor iedereen een passend vervoermiddel heeft", legt Bezuijen uit. "Het geeft ons al veel voldoening als mensen met een glimlach terugkomen na een rit door de natuur op de kop van het eiland".
Omdat Bezuijen dealer is van Huka, dus als één van de gehuurde fietsen zó goed bevalt dan kunnen ze bestelt worden. Het verhuurbedrijf is ook geschikt om verschillende modellen uit te proberen, voor dat men er een aankoopt.
Meer info via www.debever.com of kijk op onze Facebookpagina De Bever Verhuur.