Wethouder Daan Markwat verricht de eerste paalslag voor 'De Oude Werf'. Foto: Hans Villerius
Wethouder Daan Markwat verricht de eerste paalslag voor 'De Oude Werf'. Foto: Hans Villerius Foto:

"Goed voor de groei van Goeree-Overflakkee"

MIDDELHARNIS – "Een kwaliteitsimpuls voor dit deel van Middelharnis en voor de leefbaarheid in het dorp." Zo werd donderdag het nieuwbouwproject genoemd waarvoor 's middag de eerste paal werd geslagen: project 'De Oude Werf', gelegen tussen de Sommelsdijkse Havendijk en de Vissersdijk te Middelharnis. Het was wethouder Daan Markwat die het project zo typeerde én de eerste paalslag ervoor verrichtte.

Door Hans Villerius

De Oude Werf is tot stand gekomen doordat de gemeente er het openbaar gebied voor ontwikkelde en Estate Invest de projectontwikkeling voor zijn rekening nam. Namens laatstgenoemde gaf Dingeman van Es donderdagmiddag aan dat De Oude Werf een 'bijzondere locatie' is, "jarenlang verborgen gelegen, maar wel tot historisch Middelharnis behorend. In gebruik als gemeentewerf was het niet de fraaiste locatie, maar in combinatie met realisering van het naastgelegen project 'De Parel' en het aanpakken van het verpauperde Meijer theater, zal van dit deel van Middelharnis iets heel moois worden gemaakt." In project De Oude Werf worden in totaal 23 kadewoningen, pakhuiswoningen, patriciërswoningen en boerderijwoningen gebouwd.
De verkoop van de woningen verliep al vanaf het begin zeer succesvol. "Dit geeft aan dat het project in een behoefte voorziet", gaf wethouder Markwat aan, die al in vroeg stadium bij de planontwikkeling was betrokken. "De gemeente vindt dit zo'n bijzondere locatie dat er een kwaliteitsimpuls 'plus' zal plaatsvinden, met speciale aandacht voor de ontwikkeling van het openbare gebied. Doordat er nog meer kwaliteitsimpulsen liggen te wachten, zal hier over niet al te lange tijd de binnenstedelijke verpaupering zijn opgelost. Ook andere kernen op het eiland hebben verpauperde locaties, die eveneens aangepakt moeten worden. Projecten als De Oude Werf zijn goed voor de groei van Goeree-Overflakkee", aldus de wethouder.
Aannemingsbedrijf Fraanje te 's Heer Arendskerke realiseert de bouw van De Oude Werf. Het is het derde project dat Fraanje voor Estate Invest uitvoert. Naar verwachting vindt vóór de bouwvakvakantie volgend jaar de oplevering plaats.