Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Bingo Victoriahal

Op donderdag 21 september is er weer de bingoavond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. De zaal gaat om 19.00 uur open en er wordt gestart om 19.30 uur.

Opbrengst collecte KWF

De collecte van het KWF 2017 heeft in Dirksland, Herkingen en Melissant, € 5.017,79 opgebracht. Alle gevers en collectanten worden hartelijk bedankt. Wilt u zich volgend jaar ook inzetten voor KWF meldt u aan via vrijwilligers@kwf.nl "Samen komen we steeds dichterbij en streven we naar méér genezing, minder kanker en een betere kwaliteit van leven voor de patiënt", aldus de organisatie.

GOEDEREEDE

Christelijke Vrouwenbond

Op 21 september start de C.V.B.met een nieuw seizoen. Men komt één in de maand bij elkaar om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten. Er wordt begonnen met een kopje koffie en geluisterd naar een inleiding uit de Bijbel. Elke maand wordt er iemand uitgenodigd om te spreken of iets te laten zien of wordt er een activiteit georganiseerd. Deze eerste avond komt klederdracht "Mooi Zeeland" een modeshow. Aanvang is om 19.30 uur. Alle vrouwen vanaf 18 jaar zijn van harte welkom. Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de secretaresse, mevr. J. Tanis-Nuij 0187-683223.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Goeree-Overflakkee Runners

Pinksterweekend 2017 namen Roparunteams 158 en 159 voor de 25e keer deel aan de Roparun, een bijzondere mijlpaal. Het nieuwe Roparunjaar starten ze, letterlijk en figuurlijk, in een nieuw jasje. De twee teams worden de komende jaren ondersteund door Eilandmarketing Goeree-Overflakkee. De teamnaam verandert daarmee in Goeree-Overflakkee Runners. In Eilandmarketing Goeree-Overflakkee hebben de teams een partner gevonden die hen helpt om Goeree-Overflakkee sportief nog beter op de kaart te zetten. Recreatie is immers een belangrijke trekpleister voor ons eiland: je kunt hier fantastisch mooi hardlopen en fietsen. De teams zullen volledig in de huisstijl van Goeree-Overflakkee mijn eiland! deelnemen aan de Roparun.

HERKINGEN

Jouw zaterdagavond

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Kom je graag in contact met leeftijdgenoten? Gezelligheid, goede gesprekken, sportieve activiteiten en ook zo nu en dan de handen uit de mouwen steken?! Je bent welkom op zaterdagavond op de boerderij aan de Peuterdijk 59 te Herkingen. De avonden beginnen om 19.30 uur en sluiten om 22.00 uur af. De avonden t/m december zijn: 23 september, 14 oktober, 2 november, 23 november en 16 december. Deze avonden worden georganiseerd door JV de Landman. Info: https://www.facebook.com/JVdeLandman/

MELISSANT

Najaar- winterkledingbeurs

Ook dit seizoen houdt peuterspeelzaal De Bezige Bijen weer een verkoop van tweedehands speelgoed, najaars- en winterkleding. De collectie bestaat uit baby-, kinder-, dames- en herenkleding, schoenen en accessoires. De beurs is op vrijdag 6 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in Verenigingsgebouw Melishof, Binnenweg 61. De inleverdatum is maandag 2 oktober van van 9.00 tot 11.00 uur, van 13.00 tot 15.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur. De kleding dient schoon en heel te zijn en moet er nog goed uitzien. 40% van de opbrengst is voor de peuterspeelzaal. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de leiding van de peuterspeelzaal, telefoon 06 - 86 82 04 70.

Koffieochtend

Woensdag 20 september start de koffieochtend in de Melishof weer. Deze ochtend wordt er bijgepraat en vakantiebelevenissen met elkaar uitgewisseld. Tevens worden de komende koffieochtenden besproken: 11 oktober 2017 een lezing over Alzheimer. (dementie); 15 november 2017 wordt er, let op, een koffie avond gehouden: Om 20.00 uur komt Huib van Dam foto's laten zien over de natuur op Flakkee, vogels, vlinders, orchideeën en prachtige landschappen; 13 december 2017 kerststukjes maken. Dit komt in een latere koffieochtend nog ter sprake. Daarnaast wordt er een sjoelcompetitie gespeeld. De aanvang is: 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Entree is € 2,50 dit is inclusief koffie/thee.

Damclub ENEO 52

Maandag 25 september start Damclub ENEO 52 te Melissant het nieuwe seizoen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Men start om 20.00 uur met de jaarvergadering. Daarna is er gelegenheid om een potje te dammen. 3 oktober start de competitie. De vereniging bestaat 65 jaar en in verband hiermee organiseert men een damtoernooi. Nadere informatie hierover volgt nog.

MIDDELHARNIS

Boekenmarkt

Op de Bosseschool wordt op woensdag 4 oktober van 12.15 tot 14,00 uur een boekenmarkt gehouden. Bruna verzorgt een boekenverkoop en de school verkoopt broodjes knakworst, koek, cake en drinken. Voor de kinderen zijn activiteiten als schminken, haren vlechten, nagels lakken, (glitter) tattoos, film kijken met popcorn en een grabbelton. De opbrengst van deze dag is voor de 'bossiebieb' van de Bosseschool!

Collectanten gevraagd

In de week van 25 tot en met 30 september wordt de jaarlijkse collecte voor het Fonds verstandelijk gehandicapten gehouden. Zwemclub de Schotejil helpt de organisatoren van deze collecte en gaat met een groep leden collecteren in Middelharnis en Sommelsdijk. Voor een aantal wijken in Middelharnis en Sommelsdijk is men nog op zoek naar collectanten. Ben je geïnteresseerd en wil je ook meehelpen? Meld je dan aan bij John Albrechts via email jcalbrechts@gmail.com

Opbrengst KWF-collecte

Het KWF bedankt alle collectanten en bewoners van Middelharnis en Sommelsdijk voor hun inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecteweek van het KWF van 3 tot en met 9 september jongstleden is in Middelharnis / Sommelsdijk € 6.425,06 opgehaald. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan kankeronderzoek in Nederland. Voor de collecte van 2018 in week 36 van 2 tot en met 8 september 2018 kan men nog collectanten gebruiken; meldt u aan via de website van KWF: www.kwf.nl/helpjijons.

Verkoop tweedehands kleding

Op Zaterdag 23 september is in de kledingschuur weer kans om een mooi nieuw out fit te kopen. Natuurlijk zijn er ook diverse accessoires zoals, leuke sieraden, sjaals, riemen, schoenen en hoeden. Voor een leuke prijs kunt u al wat leuks kopen. Het is voor ieder wat wils. Dames, Heren en ook kinderkleding zijn er in vele maten. De kleding is gesorteerd en gestreken en ziet er nog als nieuw uit. De kledingschuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis in het verlengde van de Steneweg..De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Exoduskerk PKN. De verkoop is van 9.00 tot 15.00 uur.

Vredesdienst

Op zondag 24 september zal als afsluiting van de Vredesweek 2017 om 19.00 uur een Vredesdienst gehouden worden in de Rooms Katholieke Kerk van Middelharnis, gelegen aan de Langeweg 50 te Middelharnis. Deze dienst wordt georganiseerd door de Oecumenische Werkgroep Goeree Overflakkee. Naast leden van de werkgroep en mw. L. Beenhakker (R.K. Kerk) gaat ds. L.J. Lingen (Emmauskerk) voor. Medewerking zal verder worden verleend door het Oecumenisch koor o.l.v. Henk Oosthoek. Het orgel zal worden bespeeld door Bert Couwenberg. Thema van de dienst is: De kracht van de Verbeelding.

OOLTGENSPLAAT

Bingo-avond OFB

Op vrijdag 22 september is er weer de maandelijkse bingo-avond. Een ieder is welkom met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er worden veertien rondes gespeeld voor € 8,-. Ook dit seizoen wordt weer voor mooi prijzen gespeeld. De aanvang van de bingo is om 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. De bingo wordt gehouden in de kantine van vv OFB.

Kinderfaculteit

Donderdag 21 september start het tweede seizoen van de 'Kinderfaculteit'. Tussen 15.30 en 17.00 uur is er van alles te doen rondom OBS De Regenboog en verenigingsgebouw 't Centrum. Zo wordt om 15.30 uur de welkomstspeech gehouden door meester Knoester. Er is een springkussen, en een ijskar. Kinderen kunnen op de foto met de Bono de Afrikaans Oehoe. Ook is er gelegenheid voor paintball en kan er met graffiti gewerkt worden. Inschrijven kan bij meester John of meester Knoester. Kosten zijn € 1,- p.p. Bij inschrijven e-mailadres vermelden i.v.m. foto met Bono. Kijk eens op Facebook: @kinderfaculteitooltgensplaat

OUDE-TONGE

Reünie vakantieweek

A.S.V. Oostflakkee organiseert op dinsdag 26 september een reünie voor de deelnemers aan de vakantieweek in 's-Heerenberg van dit jaar. De bijeenkomst vindt plaats in de Grutterswei, Willemstraat 14. Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur. Tevens zullen de plannen voor de vakantieweek in 2018 besproken worden. Iedereen is welkom.

Bingo ASV Oostflakkee

A.S.V. Oostflakkee organiseert op vrijdag 29 september een grote bingo bij Stichting ZIJN, Bernhardstraat 25. Aanvang 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur. De kosten zijn € 7,00 incl. een kopje koffie/thee. 9 rondes + 1 extra ronde.

SOMMELSDIJK

Cursus Geestelijke Vorming

Donderdagavond 21 september worden alle bekende en onbekende uit de brede regio weer hartelijk uitgenodigd om de eerste avond van de Cursus Geestelijke Vorming mee te maken. Vanaf 19.45 uur is iedereen weer welkom in de Rehobothkerk Middelharnis/Sommelsdijk. Deze avond zal Prof. M.J. Kater tot ons spreken over het onderwerp "De prediking van de Hebreeënbrief voor vandaag". Donderdagavond 26 oktober is er een lezing die verzorgd zal worden door Ds. W.A. Zondag over het onderwerp: "Bijbelse lessen van professor Agur".

Standhouders voor Kerstmarkt

Men is op zoek naar standhouders voor de kerstmarkt van 16 december. De markt wordt binnen gehouden, de prijs van een kraam is € 20,-. Voor verdere informatie kunt u bellen naar 0187-486872 t.n.v. Jannie van der Veer of 0187 484578 Gerda van der Waal. De markt vindt plaats aan: De Sperwer 55.

STELLENDAM

Opbrengst verkoopkar

Ook dit jaar stond er weer aan de Zandgorsweg, in de polder van Stellendam, een verkoopkar. Voorbijgangers konden hier heerlijke zelfgemaakte jam, aardbeien op sap, cake en koekjes kopen. De verkoop van de producten heeft het mooie bedrag van ruim 3000 euro opgebracht. Dit bedrag wordt geschonken aan Hospice Calando te Dirksland, de Oase te Ouddorp en aan Eleos. Ook was er afgelopen jaar een rommelmarkttafel aanwezig met leuke hebbedingetjes. Deze tafel heeft het mooie bedrag van 815 euro opgebracht, wat geschonken zal worden aan de MAF. Ook aankomend seizoen hoopt de verkoopkar er weer te staan.

Visverkoopactie

Voor zaterdag 23 september organiseert het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Kerk te Stellendam een visverkoopactie op het Oranjeplein te Stellendam. Vanaf acht uur 's morgens staan de visbakkers klaar om u van diverse soorten gebakken vis te voorzien. De opbrengst van deze actie zal ook gebruikt worden om de transportkosten en de kosten voor de distributie van hulpgoederen in Roemenië te financieren.