Oostmoerse Ruiter Yvonne van Dis uit Middelharnis heeft met haar pony Beemsterhoeve’s Any Moment een prachtige vierde plaats behaald bij de Nederlandse Kampioenschappen Springen in Ermelo  (foto: Gerda van Dis)
Oostmoerse Ruiter Yvonne van Dis uit Middelharnis heeft met haar pony Beemsterhoeve’s Any Moment een prachtige vierde plaats behaald bij de Nederlandse Kampioenschappen Springen in Ermelo (foto: Gerda van Dis) Foto:

Oostmoerse springruiters naar het NK

STAD aan 't HARINGVLIET - Twee jonge Oostmoerse springruiters hebben onlangs bij de KNHS Regiokampioenschappen in Heerjansdam fantastisch gepresteerd.

De 10-jarige Desiré Vroegindeweij uit Middelharnis reed er als enige in haar klasse met haar pony Bodi tweemaal een foutloos parcours; goed voor het regiokampioenschap en daarmee afvaardiging naar het NK! Ook Yvonne van Dis (12 jaar, Middelharnis) bleef tweemaal foutloos met haar pony Beemsterhoeve's Any Moment, roepnaam 'Ammie'. In de barrage was de combinatie nèt niet snel genoeg voor het kampioenschap, maar hun prachtige tweede plaats leverde eveneens een startbewijs voor het NK op.

Desiré en Yvonne togen op 1 september jl. met ouders en pony's en de nodige supporters naar Ermelo. Daar werd tijdens de Hippiade 2017 het Nederlands Kampioenschap Springen gehouden, op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Een indrukwekkende entourage, maar Desiré en Bodi hielden het hoofd koel en reden een foutloze eerste manche. Helaas maakten zij een foutje in de twee manche en moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats. Maar als je pas tien jaar bent en al in de landelijke top tien weet te eindigen, dan is dat toch een fantastische prestatie! Yvonne en Ammie wisten beide manches foutloos te blijven. Vier andere combinaties bleven ook foutloos, dus moest er barrage gereden worden. Het uiteindelijke verschil tussen de vijf was echt minimaal en Yvonne mag supertrots zijn op het resultaat: ze is met Ammie toch maar mooi vierde van Nederland geworden! (Tekst: Myra Lugthart)