Wethouder Arend-Jan van der Vlugt en Ben Dwars (Connexxion directie) poseren met Joke de Vries en Jacqueline Kosten van het promotieteam Goeree-Overflakkee bij één van de bussen waarmee de Hoezo...?-campagne wordt gevoerd.
Wethouder Arend-Jan van der Vlugt en Ben Dwars (Connexxion directie) poseren met Joke de Vries en Jacqueline Kosten van het promotieteam Goeree-Overflakkee bij één van de bussen waarmee de Hoezo...?-campagne wordt gevoerd. Foto:

Hoezo?-campagne wil mensen naar het eiland trekken

MIDDELHARNIS – Ongetwijfeld zullen veel mensen 'van buitenaf' afgelopen zomerseizoen ontdekt hebben welke bijzonderheden Goeree-Overflakkee te bieden heeft. Maar net zo ongetwijfeld zullen er nog veel meer zijn voor wie het eiland onbekend terrein is. In het kader van de Eilandmarketing wordt er al een tijdlang aan gewerkt om aan die onbekendheid een eind te maken. Een nieuwe campagne die daarop inzet is de 'Hoezo?'-campagne, die gisterenmorgen officieel van start ging.

Tekst en foto: Hans Villerius

Het zijn vooral de aantrekkelijke afbeeldingen die hun werk moeten doen. Afbeeldingen die vrij gemakkelijk de associatie leggen met landen ver weg waar je naartoe moet om het unieke moois op de platen in het echt te kunnen zien, maar wat in werkelijkheid puur Goeree-Overflakkee is. Voor wilde flamingo's, zeehonden en kilometerslange stranden, of om oerossen in de wildernis te zien hoef je niet helemaal naar Curaçao, Antarctica, Zuid-Afrika of Hawaii te gaan. Want Goeree-Overflakkee heeft het allemaal. Daarom is de campagne 'Hoezo…? Goeree-Overflakkee mijn eiland' van start gegaan, die unieke kenmerken van het eiland onder de aandacht van het grote publiek wil brengen en daarom ook groots is opgezet.

Openbaar vervoer

Een belangrijk middel dat daarbij wordt ingezet, is het openbaar vervoer. De gemeente is met Connexxion een samenwerking aangegaan waarbij het komende half jaar op de buitenkant van een twaalftal openbaarvervoerbussen die tussen Goeree-Overflakkee en Rotterdam Zuidplein rijden prachtige natuurfoto's van Goeree-Overflakkee prijken. Foto's van wilde flamingo's in het Grevelingenmeer bijvoorbeeld, een zeehond langs de Goereese kust, of een kudde heckrunderen op de Ventjagersplaten. Met daarbij de prikkelende teksten: 'Hoezo flamigo's bekijken op Curaçao? Goeree-Overflakkee mijn eiland!', of 'Hoezo zeehonden spotten op Antarctica? Goeree-Overflakkee mijn eiland!', en 'Hoezo op safari in Zuid-Afrika? Goeree-Overflakkee mijn eiland!'. Naast deze bussen zijn nog eens honderd openbaar vervoerbussen van Connexxion in de hele regio Rotterdam Rijnmond binnenin van dergelijke posters voorzien. Ook via de sociale media, in bladen en kranten en in spotjes die te beluisteren zijn op Radio Rijnmond wordt zo ingezet op het vergroten van de plaats- en naamsbekendheid van het eiland.

Samen Uit Dagkaart

Maar ook het openbaar vervoer speelt in op de Hoezo…?-campagne door een Samen Uit Dagkaart aan te bieden waarbij maximaal twee volwassenen en drie kinderen t/m elf jaar tijdelijk voor € 12,50 onbeperkt met de bus een dag op pad kunnen. In je eentje erop reizen kan ook. De kaart is uitsluitend online te koop en verkrijgbaar via de Pweep-app van Connexxion. Controle in de bus vindt ook online plaats, via de mobiele telefoon. Connexxion wil op deze manier meteen bevorderen dat vervoersbewijzen in voorverkoop aangeschaft worden.

Meer informatie

De Hoezo…?-campagne is een samenwerking tussen EilandMarketing Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee en Connexxion. De actie duurt tot volgend jaar februari of maart. Dan zal worden geëvalueerd of er een vervolg aan wordt gegeven. Meer informatie is te vinden op de websites www.goeree-overflakkee.nl en www.connexion.nl/samenuitdagkaart.