Bezwaren tegen plan Brouwerseiland moeten nog worden ingetrokken

GOEREE-OVERFLAKKEE – Bij de Ingekomen stukken maakte raadslid Dirk Pijl (CDA) zich in de vergadering van donderdagavond zorgen over de dwingende voorwaarden die Brouwerseiland bv stelt om gelden te willen voteren in het ontwikkelingsplan zoals vermeld in de toelichtende tekst bij het schetsontwerp Groene Boulevard. Wat gebeurt er als één of meerdere werkgroep-leden de bezwaren tegen het plan Brouwerseiland niet zal (zullen) intrekken?. Wethouder Tollenaar gaf aan dat er op dit moment nog geen duidelijkheid hieromtrent is te geven.

Door Jaap Ruizeveld

Hoewel de ontwikkeling en planvorming voor Brouwerseiland zich grotendeels afspeelt binnen de gemeente Schouwen-Duiveland, zullen de effecten ook merkbaar zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Eén van de directe gevolgen is het verdwijnen van een stuk surfoever met parkeerplaatsen waarvoor een mogelijke compensatie in deze gemeente ligt. In een werkgroep onder leiding van wethouder Tollenaar is gezocht naar een ontwerp dat draagvlak krijgt bij betrokkenen. Grondverzet, aanlegwerkzaamheden en verhuiskosten vergen ongeveer €1,6 miljoen.

Deadline

Brouwerseiland bv. is onder voorwaarden bereid hier 600.000 euro aan bij te dragen. Eén van de voorwaarden is dat alle werkgroep-leden de bezwaren tegen het project Brouwerseiland voor 1 november 2017 intrekken. Met de werkgroep zal voor die tijd bekeken worden of hieraan voldaan kan worden. Ruim 3 ton van de totale begroting is direct resultaat van de aanleg van een waterskibaan en is daarmee in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Er blijft dus een kleine 7 ton over waar samen met recreatieschap, overheid en ondernemers invulling aan zal worden gegeven. Deze dekking is nog niet zeker.