Voorafgaand aan een feestelijke open dag, opende de burgemeester zaterdagmorgen de nieuwe locatie voor het bedrijf van Jeroen van der Ploeg (l.). Foto's: Hans Villerius
Voorafgaand aan een feestelijke open dag, opende de burgemeester zaterdagmorgen de nieuwe locatie voor het bedrijf van Jeroen van der Ploeg (l.). Foto's: Hans Villerius Foto:

Van der Ploeg Tuinmachines opent op nieuwe locatie

DIRKSLAND – Van der Ploeg Tuinmachines te Dirksland is verhuisd. Het pand aan de Spuikolk waarin Jeroen van der Ploeg in juli 2013 zijn eigen bedrijf startte, werd verruild voor een veel groter bedrijfsgebouw op een zichtlocatie op bedrijventerrein De Watertoren. Toen hier, kort nadat hij aan de Spuikolk begon, het pand vrijkwam waarin vroeger Provak was gevestigd, was het al een droom van Jeroen om zich ooit hier te vestigen. Vier jaar geleden was dat nog ondenkbaar, maar nu Van der Ploeg Tuinmachines is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, kon deze stap toch worden gezet. Afgelopen zaterdag werd de nieuwe locatie officieel geopend door burgemeester Ada Grootenboer.

Door Hans Villerius

Sleutelen is Jeroens lust en zijn leven, vertelt hij. Hij doet dit al vanaf z'n zesde jaar en heeft er ook z'n werk van gemaakt. Aanvankelijk in loondienst, maar sinds vier jaar als zelfstandig ondernemer, voor wie z'n werk zowel hobby als passie is.

Professie

Al gauw nadat Jeroen zich in Dirksland vestigde wisten klanten zijn bedrijf te vinden voor verkoop, verhuur, reparatie, onderhoud en keuring van alle soorten tuin- en parkmachines. Zijn vakkennis, een gunstig uurtarief en de ongedwongen sfeer in het bedrijf trekken veel klanten.

Door de groei van het bedrijf werd de ruimte aan de Spuikolk al gauw te klein; aan alle kanten groeide Van der Ploeg uit z'n jas. En toen het voormalige pand van Provak beschikbaar kwam, was dat voor Jeroen hét moment om z'n droom waar te maken: híer zijn bedrijf vestigen. Met een royale showroom en werkplaats in één ruimte – in totaal zo'n zeshonderd vierkante meter, en aangrenzende magazijnruimten heeft het bedrijf niet alleen veel meer ruimte tot z'n beschikking, maar straalt het ook meer professie uit. Door de opstelling binnen is een transparant geheel ontstaan, met vrij zicht op de werkplaats en bij de balie een knus ingerichte koffiehoek. Verder is door een eigen (parkeer)terrein de toegankelijkheid van het bedrijf sterk verbeterd. En door een nieuw kassasysteem kunnen klanten sneller worden geholpen.

Alle groenmachines

Voor alle machines die met groenvoorziening te maken hebben kan iedereen bij Van der Ploeg terecht: hoveniers, tuinderijen, maar ook particulieren. Reparatie, onderhoud en keuring vormen Jeroens specialisatie. Hij repareert en vermaakt eigenlijk alles en krijgt soms heel bijzondere opdrachten. Grote klanten, ook van buiten het eiland, behoren inmiddels tot de klantenkring. En voor klanten die met een spoedreparatieklusje komen, wordt tussendoor graag even tijd gemaakt om ze zo snel mogelijk te helpen.
Wat verkoop betreft worden er alleen A-merken verhandeld. "Uitsluitend producten waar ik zelf achter kan staan", zegt Jeroen, "zowel gemotoriseerde apparatuur, elektrisch of op benzine werkend, als handgereedschap. Van motor- tot gewone kruiwagens, van kettingzagen tot heggenscharen, van houtversnipperaars tot houtklovers, van tuinfrezen, kleine trekkertjes, grote en kleine grasmaaiers, trilplaten, bladblazers, tot snoeischaren en bezems toe." Enkele grote merken die in de showroom prijken zijn Toro en Dolmar, en voor de particuliere markt is er onder andere een mooie lijn accugereedschap van het gewilde merk Greenworks.
Bij aanschaf van nieuwe apparatuur kunnen klanten hun oude machine inruilen, zodat Jeroen ook gebruikte apparatuur te koop heeft, uiteraard geheel nagekeken. Ook alle soorten brandstof voor machines worden geleverd. En veel belangstelling is er voor de verhuur van onder meer een mini-graafmachine, al of niet thuis afgeleverd.

Van der Ploeg Tuinmachines heeft inmiddels drie medewerkers in dienst en achter de schermen is echtgenote Carmen Jeroens steun en toeverlaat. Het bedrijf is gevestigd aan het adres Watertoren 54 te Dirksland, tel. 0187 663013 of 06 45632161, e-mail info@ploegtuinmachines.nl.