Afbeelding
Foto:

Driedubbel feest bij Hanse Staalbouw

NIEUWERKERK - Het is driedubbel feest bij Hanse Staalbouw in Nieuwerkerk. Het bedrijf bestaat 110 jaar, er is een forse uitbreiding van de productiehal gerealiseerd en de nieuwe productielijn wordt officieel in gebruik genomen. Het feest wordt gevierd op zaterdag 16 september met een open dag.

Op de open dag is een ieder welkom om deze dag de uitgebreide productiehal en de nieuwe productielijn te bewonderen. Op het terrein van het bedrijf is die dag veel voor jong en oud, er is een springkussen, een rodeo-stier, een klimwand, trampolines en gelegenheden voor andere activiteiten. Natuurlijk zijn er verschillende culinaire lekkernijen, zoals poffertjes, live-cooking, suikerspinnen en er is een smoothiebar.
Hanse Staalbouw is een echt familiebedrijf. 110 jaar geleden startte dhr. Hanse met een wagenmakerij in het dorpje Sirjansland. Later groeide het bedrijf verder uit en werd het een smederij die vooral werkte voor de landbouw. De huidige directeur Wim de Jonge is zelf ook al veertig jaar actief binnen het bedrijf en ondertussen is ook de nieuwe familiegeneratie aangetreden.
Na de oorlog breidde het bedrijf verder uit met loodgieters- en installatiewerk en de verkoop van witgoed en kachels. Weer later begon men te werken in de aannemerij. Deze sector ging steeds meer het toepassen van staal ontdekken.
In de laatste decennia heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt, men verhuisde van Sirjansland naar het bedrijventerrein in Nieuwerkerk en groeide uit tot een staalbouwer met ongeveer 150 mensen in dienst.
Hanse Staalbouw koos voor een specialisatie in de staalbouw. Een aantal jaren geleden heeft Hanse Staalbouw zich meer en meer gericht op het turn-key bouwen, waarbij Hanse Staalbouw het complete traject van de bouw verzorgt, van bouwaanvraag tot oplevering.
Natuurlijk wordt er ook samengewerkt in deelprojecten met bouwkundige aannemers. Het Zeeuwse bedrijf bouwt niet alleen in de regio, maar in het hele land – en ver daarbuiten – heeft men projecten uitgevoerd of zijn in uitvoering.
Door de toegenomen orderportefeuille was uitbreiding noodzakelijk en heeft men de bestaande productiehal fors uitgebreid. In de hal is ook een nieuwe productielijn in gebruik genomen.