Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Start bingo-avonden

Donderdag 7 september start weer het nieuwe seizoen van de bingo-avonden in de Victoriahal. Er is deze keer weer een hoofdprijs van € 150,-. De zaal van de hal aan de Philipshoofjesweg 57a gaat open om 19.00 uur en de ballen starten om 19.30 uur.

Geen jaarmarkt

Op zaterdag 25 november organiseert de Hervormde Kerk van Dirksland een Winterfair. Lekkere Glühwein, een broodje braadworst en nog veel meer lekkers is er dan te krijgen. Ook zullen er verschillende kramen staan met kachels, brood, vis, kaas en nog veel meer. De traditionele rommelmarkt vindt plaats rond Onder de Wiek. Dit jaar zal de Hervormde Kerk van Dirksland geen Jaarmarkt organiseren tegelijkertijd met de Open Monumentendag, maar twee keer een fair. De Winterfair op 25 november 2017 en een Lentefair op 14 april 2018.

DEN BOMMEL

Italiaanse avond

Vrijdagavond 22 september organiseert eXperia Events In De Bommelstee een Italiaanse avond. Er wordt een authentiek Italiaans zes-gangen diner bereid en aan tafel geserveerd. Bij ieder gerecht is een Italiaanse wijn om te proefne. Kaartjes á € 40,- zijn te koop bij Kapsalon Bakelaar, Meinster Wonen en (op donderdagen) in de Bommelstee. Voor meer informatie of online bestellingen info@experiaevents.nl of 06-24737011.

MIDDELHARNIS

Verkoop tweedehands kleding

Op zaterdag 9 september is in de kledingschuur weer kans om een mooi nieuw out fit te kopen. Natuurlijk zijn er ook diverse accessoires zoals, leuke sieraden, sjaals, riemen, schoenen en hoeden. Er is voor ieder wat wils. dames-, heren- en ook kinderkleding is er in vele maten. De kleding is gesorteerd en gestreken en ziet er nog als nieuw uit. De kledingschuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis in het verlengde van de Steneweg. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Exoduskerk PKN. De verkoop is van 9.00 tot 15.00 uur.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdag 13 september. Wilt u meer uit uw tablet halen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op uw tablet? Bent u op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé! U kunt uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer u (nog) geen tablet heeft, bent u van harte welkom een kijkje te nemen in het tabletcafé. Tip: neem uw tablet mee. Het tabletcafé is van 10.00 tot 11.30 uur, geopend.

NIEUWE-TONGE

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 15 september een bingo-avond. De avond wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden tien rondes gespeeld en één superronde. De zaal gaat om 19.00 uur open. De bingo begint om 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Opbrengst nazomermarkt

De nazomermarkt van Hersteld Hervormde Kerk, die op 26 augustus werd gehouden, heeft het mooie bedrag van € 5.850,- netto opgebracht. Dankzij alle medewerkers, middenstand, sponsors en giften was het een zeer geslaagde dag. De fiets is gewonnen door Erik van den Dool, de boodschappenmand door Sonja de Geus uit Nieuwe-Tonge en het aantal hulzen (1.209), de dichtstbijzijnde die het raadde was fam. Flikweert uit Ouddorp.

OUDDORP

Inloophuis De Boei

Dinsdag 12 september inloophuis De Boei in de Overkant, Dijkstelweg 33. Geopend van 10 tot 16.00 uur. 13.00 uur lezing van diëtiste Lilly Heijnen. Heeft u geen vervoer bel 06-22111572 op 11 september.

Rommelmarkten

Elke woensdag en zaterdag in september is er rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf van der Linde, Zuidweg 3, van 9.00 tot 12.00 uur.

OUDE-TONGE

Sjoelen

Stichting Zijn wil wekelijks een sjoelmiddag gaan houden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude Tonge. De middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, 0187 641344. Wilt u nadere inlichtingen dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Marja van der Welle, telefoonnummer 0187 64 13 44.

Scootmobieltocht

PGGO organiseert voor donderdag 14 september weer een scootmobieltocht. Er wordt vertrokken vanaf de carpoolplaats in Oude-Tonge. De eigen bijdrage voor deze tocht is € 4,- per per persoon. Opgeven bij Elly Sonneveld elly1947@hotmail.nl of tel. 0187-845077 na 18.00 uur. Of bij het secretariaat PGGOinfo@gmail.com Zorg voor opgeladen accu, flesje water en een goed humeur.

Jeugdmiddag

Op woensdag 6 september is er een bingomiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Ze zijn hartelijk welkom van 13.30 tot 15.00 uur. Kosten € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen 0187-642514 of Koop en Matty Klos 0187-643622.

Gebedssamenkomst

Op woensdag 6 september is er weer de maandelijkse gebedssamenkomst in Oude-Tonge. Iedereen is om 20.30 uur van harte welkom in Aktivia. Aan de Kerkring in Oude-Tonge. "U bent van harte uitgenodigd om samen met andere christenen God te danken en te bidden voor ons dorp".

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 9 september is er een bingo van de Ouderen Vereniging Goeree-Overflakkee. De bingo begint om 19.30 uur in het wijkgebouw van de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Bingo

Woensdag 13 september is er een bingo van de Ouderen Vereniging Goeree-Overflakkee. De bingo begint om 13.30 uur in het wijkgebouw van de Zwaluw Sperwer 55 te SommelsdijkDe zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde.
Daarna is er nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Oud papier

Zaterdag 9 september wordt er namens het Hervormd Jeugdwerk Stellendam weer oud papier en karton opgehaald. De start is om 9.00 uur op de Molenkade, Nieuweweg en de Schoolstraat.

Jongerendienst

'Zondagavond 10 september is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. De praise- en aanbiddingsliederen worden begeleid door een enthousiaste groep samengesteld door Charlotte Jordaan. Dominee van der Griend zal deze avond spreken over David. "In Davids leven liggen succes en mislukking, kwaliteiten en gebreken, vriendschap en vijandschap, vrede en oorlog, zonde en genade steeds vlak naast elkaar. Herkenbaar?". Aanvang 18.30 uur.

Kerk open

In het kader van Open Monumentendag is de kerk van de Hervormde Gemeente Stellendam (Bosschieterstraat 4) op zaterdag 9 september 2017 van 9.30 uur tot 15.00 uur geopend voor bezoek. De kerk is een rijksmonument, waarvan met de bouw gestart is in 1819. In de kerk is die dag een fototentoonstelling van een bezoek dat door de familie Keijzer werd gebracht aan het zendelingenechtpaar Van Heijningen in Thailand. In de kerk staat tevens een maquette van de tabernakel, welke door leden van de kerkelijke gemeente is gemaakt. Gedurende de dag zal op meerdere momenten koorzang worden verzorgd. Verder zal het kerkorgel gedurende de dag door diverse organisten worden bespeeld. Gedurende de gehele dag zal op het plein voor de kerk een terras zijn ingericht en wordt koffie, thee en frisdrank met iets lekkers verkocht. Ook is er verkoop van tweedehands boeken, gebakken vis, cake, advocaat en andere lekkernijen.