Afbeelding
Foto:

Klassieke motoren trekken veel publiek

DIRKSLAND – In en rond de schuur van Het Hof vierde de nostalgie hoogtij, afgelopen zaterdag. Kees van Rumpt senior (Garage Hesselink in Dirksland) had het idee om klassieke motoren en bromfietsen te exposeren. Hij kreeg het voor elkaar zijn plan te verwezenlijken. Vanuit allerlei garages, schuren en schuurtjes, vrijwel allemaal van vrienden en kennissen van Van Rumpt, kwam het mooi opgepoetste historische materieel tevoorschijn voor een expositie van één dag.

Het resultaat mocht er zijn: een imposante collectie, zelfs inclusief oldtimer op vier wielen, bekeken door een grote hoeveelheid bezoekers. Tot het publiek behoorde 's middags ook een club berijders van klassieke motoren, die na een lunch in de omgeving naar Dirksland kwam rijden om zich te laten verrassen bij Het Hof. Met bewondering, kennersblik en een vleugje weemoed keken ze, net als de andere belangstellenden, naar de Nortons, BSA's, Ariels, et cetera, die normaliter meestal alleen de blik van de eigenaar vangen en waaraan doorgaans vele, vele uren zijn besteed om de conditie optimaal te krijgen.

Volgend jaar weer, was het geluid dat naast het geronk van motoren meermaals was te horen tussen al dat uitgestalde moois. Wie weet is het een wens die in vervulling gaat… (Tekst en foto: Kees van Rixoort)

Afbeelding