Heemraad Lies Struik start het project 'Schoon Erf, Schone Sloot' door een watermonster te nemen op het terrein van Vido Fleur.
Heemraad Lies Struik start het project 'Schoon Erf, Schone Sloot' door een watermonster te nemen op het terrein van Vido Fleur. Foto:

Bloembollentelers gaan werken aan schonere sloten

ACHTHUIZEN – Bloembollentelers op Goeree-Overflakkee en in Brabant intensiveren de samenwerking met de waterschappen Hollandse Delta en Brabantse Delta om de kwaliteit van het oppervlaktewater verder te verbeteren. Bij een van de eilandelijke bollenbedrijven, Vido Fleur in Achthuizen, ging vrijdag 25 augustus het project 'Schoon Erf, Schone Sloot' van start om dat gestalte te geven.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Met het project lopen de bloembollentelers voorop. Nu al sorteren zij voor op de ambitie die voor 2025 gesteld zijn door de gehele agrarische sector. Dat geldt voor de tien bollenbedrijven die Goeree-Overflakkee telt. Zowel de telers die zijn aangesloten bij Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB) als de telers die geen lid zijn.
"Het milieu staat voor alle bedrijven op een belangrijke plaats", zei Jacob Jan Dogterom, voorzitter van de KAVB-kring Zuidwest-Nederland tijdens de start van 'Schoon Erf, Schone Sloot'. Hij kwam met mooi nieuws, want zeer recent waren ook de Brabantse bollentelers en het waterschap Brabantse Delta aangehaakt. "Zo nemen we in zuidwest-Nederland samen onze verantwoordelijkheid voor een gezonde teelt en een gezonde omgeving."

>> Lees verder op pagina 6.