Instructeur mevrouw Patricia Bakelaar naast de door haar gewonnen AED aan de Groenedijk in Ouddorp.
Instructeur mevrouw Patricia Bakelaar naast de door haar gewonnen AED aan de Groenedijk in Ouddorp. Foto:

Nieuwe Cursus Reanimatie en AED

OUDDORP - De stichting Reanimatie en AED-opleiding Ouddorp van de Nederlandse Hartstichting organiseert op dinsdag 14 en 21 september weer een basiscursus hartreanimatie en gebruik van AED-apparatuur. De cursusavonden vinden plaats in De Vliedberg te Ouddorp en beginnen om 20.00 uur.

In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogelijkheden van reanimatie. U leert hoe u een hartstilstand herkent en wat u als eerste moet doen, hoe u moet reanimeren en in welk tempo, en hoe u een AED aansluit en bedient. Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een erkend certificaat.

Omdat er ook in de eigen omgeving steeds meer AED-apparatuur wordt geplaatst, is het zeker zinvol om deze cursus te volgen. Hulp binnen 6 minuten is van levensbelang. Hoe meer burgers zich deze kennis eigen maken, hoe meer mensen kunnen worden geholpen.

De totale kosten voor cursus, lesboek, certificaat, e.d., bedragen 35 euro. Opgeven kan t/m 13 september 2017. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij mevrouw Tineke Voogd, tel. 0187681477, of meld u aan via de website van de Hartstichting: www.hartstichting.nl/reanimatie.