Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 13 september een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 september a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Breicafé

Op donderdag 14 september bent u weer van harte welkom in breicafé 'Klein Parijs'. Neem u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters. Als u even niets hebt opstaan, dan is er de gelegenheid om mee te breien voor een goed doel. Dit doel zullen we, op de eerste bijeenkomst, gezamenlijk bepalen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Graag zien we u van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland. Het breicafé is om de week op donderdag. Er zijn geen kosten aan verbonden.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al het huishoudelijk karton kan worden aangeboden. Graag het oud papier voor 8.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Verder een verzoek: wie oud papier bij de container aan parkeerterrein 't Hof wil brengen, doe dit tussen 8.00 en 17.00 uur. Dit in verband met overlast.

MIDDELHARNIS

Cursus Spaans

Eurotaal start zeer binnenkort een groepscursus Spaans in het Diekhuus. Als u Spaans wil leren spreken, dan is nu het juiste moment om te reageren. Men gaat het spreekniveau opbouwen door veel te converseren. Bel voor informatie met Laurens 't Hart, tel. 0653 317 615, of stuur een mail naar: info@eurotaal.com.

Breicafé Steekje los

De zomerperiode ligt alweer bijna achter ons. Het wordt langzaamaan weer wat frisser en de avonden worden langer… Dat is HET moment om de deuren van Breicafé 'Steekje los' weer te openen. Op dinsdagavond 5 september is iedereen van harte welkom in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis. Tussen 19.00 en 22.00 uur is er weer ruimte om te breien en te haken, elkaar te ontmoeten en brei- en haakinspiratie op te doen voor een nieuw seizoen. In het seizoen 2017/2018 is het Breicafé weer iedere eerste dinsdagavond van de maand geopend. Er zijn echter een paar uitzonderingen i.v.m. feestdagen. Voor een compleet overzicht: www.breicafesteekjelos.nl.

Geslaagde derde tijdvak

Bij de CSG Prins Maurits is voor HAVO, profiel natuur en gezondheid, voor het derde tijdvak geslaagd: Joëlle van der Meer uit Dinteloord.

Autisoos Let's GO AUT!

Vrijdag 1 september vanaf 19.00 tot 21.00 uur is het weer tijd voor een gezellige soosavond in de kantine van 'Goed voor Goed' (Kringloopcentrum) aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. De toegang voor deze avond bedraagt € 2,-. Verfrissende consumpties zijn tegen betaling van € 0,50 verkrijgbaar. Het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) heeft, met ondersteuning door ouders en vrijwilligers, een Auti-soos opgezet. De soos heeft de naam Let's GO AUT! gekregen en is bedoeld voor jongeren met (kenmerken van) autisme in de leeftijd van 13-20 jaar. Let's GO AUT! ondersteunt deze jongeren om hun sociale netwerk te vergroten en in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Heb je interesse? Opgeven kan via info@lets-go-aut.nl.

Sportvereniging Hartpatiënten

Voor de SHP Sportvereniging Hartpatiënten (Goeree-Overflakkee) is de vakantie voorbij. In de maand september hervat men weer de sportactiviteiten (4 en 7 september a.s.). De vereniging is speciaal bedoeld voor hartpatiënten. Een ingreep voor bijvoorbeeld een stent, pacemaker of een infarct. Dit is een mogelijkheid om verantwoord te bewegen onder deskundige en medische begeleiding. Ook partners van hartpatiënten zijn van harte welkom. Ze mogen tegen gereduceerd tarief meedoen. De training vindt plaats op maandag- en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in sportcomplex De Staver. Inlichtingen bij de voorzitter, Rita van den Nieuwendijk: 0187-484108, of www.SHP-Goeree-Overflakkee.

Spullen voor Jaarmarkt

Zaterdag 2 september is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Herv. Gemeente Middelharnis in te leveren bij De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrieterrein aan de Lorentz 1.

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Op dinsdagmiddag 5 september verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is in het vervolg iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14.00 tot 15.00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van dementie en/of de ziekte van Alzheimer. Heeft u in uw omgeving te maken met dementie, heeft u een vermoeden dat iemand in uw omgeving tekenen van dementie vertoont of heeft u vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kunt u terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Donderdag 7 september is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50, inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Chinees eten 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat nodigt de 55-plussers uit om op vrijdag 8 september a.s. mee te doen met een heerlijke Chinese maaltijd. De maaltijd begint om 17.00 uur en kost € 13,00.Tevens wordt er een verloting gehouden met leuke prijsjes. S.v.p. voor deelname opgeven bij Ati Verwoerd: 06 40 70 11 81, voor zaterdag 1 september a.s.

OUDDORP

Martinuslezing

In de R.K. Martinuskapel aan de Stationsweg 37 wordt op woensdagavond 20 september een Martinuslezing gehouden. Het thema is 'Vincent van Gogh als religieuze zoeker'. Vincent van Gogh is zijn hele leven lang een religieuze zoeker geweest. Hij heeft hieraan uiting gegeven in zijn werken en in zijn vele brieven. De lezing wordt gegeven door Dr. Kick Bras, emeritus-predikant, auteur van vele boeken op het gebied spiritualiteit en mystiek. Zie www.kickbras.nl.

Rommelmarkt

Op woensdag 30 augustus en zaterdag 2 september is er een grote rommelmarkt in loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3 in Ouddorp. De markt is van 9.00 tot 12.00 uur.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 13 september is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 64 13 44, of e-mailen naar: m.vanderwelle@zijngo.nl.

STELLENDAM

Rommelmarkt

Op zaterdag 2 september organiseert de Gereformeerde Kerk van Stellendam haar jaarlijkse rommelmarkt op de Kerkhoflaan/Tuinstraat te Stellendam. Een 30-tal kraampjes met bruikbare tweedehands goederen, zoals kleding, boeken, platen, puzzels, glaswerk, huishoudelijke artikelen, etc. Maar ook aardappelen, uien, oliebollen, gebakken vis, patat, cake, kruukplaetjes en kaas. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek, met o.m. een springkussen. Het rad van fortuin biedt volop kansen voor mooie prijzen. Tussen 8.30 en 15.00 uur is men van harte welkom.

Fietstocht 55+

Voor donderdagmiddag 7 september organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een fietstocht. De tocht zal gaan via een mooie route over de 'Kop van Goeree'.
De afstand bedraagt tussen de 30 en 35 km. Het vertrek is van af het Haegse Huus te Stellendam; rond 13.30 uur. Na afloop is daar ook een maaltijd, waarbij ook degenen die niet mee (kunnen) fietsen zijn uitgenodigd. De aanvang van de maaltijd zal ongeveer liggen tussen 17.15 en 17.30 uur. De kosten bedragen: € 10,-. Opgeven hiervoor graag voor 5 september bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411.

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 1 september houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803), of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).