Afbeelding
Foto:

Concert André Knevel en Liselotte Rokyta

MIDDELHARNIS - Op donderdag 31 augustus, om 19.30 uur, zal er in de Chr. Ger. Kerk aan de Hoflaan te Middelharnis een bijzonder concert gegeven worden door de internationaal bekende musici André Knevel en Liselotte Rokyta.

De organist André Knevel is geboren in Bussum. Toen hij 8 jaar oud was, kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Hij gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten.
Liselotte studeerde panfluit aan het Conservatorium te Hilversum en aan Hoge School der Kunsten te Amsterdam bij de internationaal vermaarde panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Gheorghe Zamfir en Simion Stanciu en is regelmatig in Roemenië geweest om zich de authentieke speelmanier eigen te maken. Liselotte geldt tegenwoordig als een van de meest belangrijke niet-Roemeense panfluitisten die de Roemeense stijl beheersen. Ze heeft een nauw samenwerkingsverband met de Nederlands-Canadese organist André Knevel, met wie ze jaarlijks zo'n 50 concerten in Nederland, Canada en de USA geeft. Verder geeft ze veel concerten in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika. Sinds 2007 startte ze haar eigen opleidingspraktijk, zowel in Nederland alsook in Tsjechië en Canada.
Tevens zal het mannenkoor D.E.V. uit Stellendam, onder leiding van Corné de Geus, zijn medewerking aan deze avond verlenen, waarbij zij worden begeleid door de bovengenoemde musici.
Ook zal er samenzang zijn van enkele bekende liederen en Psalmen.
De opening en sluiting zullen verzorgd worden door ds. Procee.
Om met deze avond het evangelisatiewerk in Gent te steunen, zal er een entree worden gevraagd van € 5,- per persoon. Kinderen tot 15 jaar zijn gratis!
We hopen u allen, jong en oud, te mogen ontmoeten.