Christoph en Donja maken een nieuwe start. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Christoph en Donja maken een nieuwe start. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto:

Nieuw elan terug in De Gouden Leeuw

GOEDEREEDE – Terug van weggeweest op één van de meest sfeervolle - zelfs unieke plekjes - op de Kop van Goeree. Christoph (45) en Donja Röder hebben het bekende hotel De Gouden Leeuw op de Markt in het stadje Goedereede verfrissend en met een nieuw elan weer op de kaart gezet. Na een grondige en tegelijkertijd zorgvuldige verbouwing, met behoud van het authentieke sfeervolle karakter, is een bezoek aan het bekende horecapand uitdagend en verrassend.

Door Jaap Ruizeveld

Aan alle aspecten die een kort of langer verblijf in De Gouden Leeuw zo aantrekkelijk maken is ruim aandacht besteed. In de vernieuwde keuken zorgt chef-kok Rene Pronk, de vroegere maestro van het sterrenrestaurant van Jamie Olivers in Amsterdam, voor culinaire hoogstandjes met veel eigen basisproducten. Afgaand op de beoordelingen van bezoekers wordt hier topkwaliteit geboden. Ruim 76% spreekt in superlatieven. Van uitstekend tot heel goed. Christoph en Donja Röder hebben gekozen voor een nieuw concept. Een kleine kaart. Vis, vlees en vegetarische producten. Vers, seizoensgebonden. Duidelijk de lokale inbreng presenterend. Populair gesteld: kaas en melk van de boer. Gevarieerd.

Onderscheidend zijn

Gastvrijheid en vriendelijkheid. " Het moet een beleving zijn voor onze bezoekers en gasten om weer bij ons binnen te komen", stelt Christoph. Met een klein team willen wij zoveel als mogelijk is zelf op de 'werkvloer' aanwezig zijn. Gericht met onze gasten in persoonlijk contact zijn. Een relatie opbouwen. Communiceren, herkenbaar zijn. Daarbij de privacy van de bezoekers respecterend. Als je dan het signaal krijgt dat je in die aanpak onderscheidend bent en je in service, prijs-kwaliteit verhouding goed scoort, dan is dat een extra stimulans om op die ingeslagen weg voort te gaan. Steeds blijven zoeken naar verbeteringen. Onze menukaart wordt elke zes weken gewijzigd. Dat houdt het ook spannend.

Als vanouds

Christoph is al 15 jaar eigenaar/exploitant van hotel De Gouden Leeuw in Goedereede. In 2016 koos hij tijdelijk voor andere prioriteiten. Het horecapand werd toen verpacht. Even was er daarna een onzekere, wat moeilijke periode, geeft hij aan. Maar al snel nam hij in het tweede kwartaal van dit jaar het besluit om het ondernemerschap in De Gouden Leeuw samen met partner Donja weer op te pakken. Met een vernieuwend concept een frisse herstart te maken. Die piketpalen zijn inmiddels gezet en passanten zagen weer de uitnodigende open deur van dit historische pand. Mond-tot-mond reclame gaat dan snel en bezoekers en gasten melden zich als van ouds.

Mogelijkheden

Onze accommodatie omvat nu 45 plaatsen. Daarnaast zijn kleine partijen, bedrijven en instellingen in de bekende zalen (Pauskamer) hartelijk welkom voor hun bijeenkomst, vergadering of gezellig uitje. Het is mogelijk om met de chef kok afspraken te maken over een menu arrangement, voegt Christoph er tenslotte aan toe. De Gouden Leeuw, met het sfeervolle buitenterras op de Markt in Goedereede, is dagelijks geopend van 11.00 tot 24.00 uur. Op maandag gesloten. Info: www.hoteldegoudenleeuw.com.