Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Gemengd Koor Excelsior

Het Gemengd Koor Excelsior hervat op woensdag 30 augustus a.s. weer haar repetities in het verenigingsgebouw De Schakel aan de Beatrixlaan 31; aanvang 19.45 uur. Ondanks een mooi ledenaantal, is het leuk als er toch weer wat vernieuwing bij komt. Het koor, de oudste culturele vereniging van Goeree-Overflakkee, staat bekend om het mooie uitgebreide repertoire; dus zowel klassiek, musicals en evergreens als pop. Het koor staat onder leiding van Meike Warmoeskerken en pianist Janno den Engelsman. Voorlopig gaat men eerst weer wat werken ophalen en beginnen we langzaam aan het kerstrepertoire. Er staan drie kerstconcerten op het programma: in Ebbe en Vloed Oude-Tonge, Vroonlande Dirksland en de ASVO in Oude-Tonge. Heeft u interesse om langs te komen? Er ligt een gastmap klaar.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op donderdag 24 augustus is er weer de maandelijkse creatieve avond in het partycentrum Oostdam te Goedereede. Een ieder is weer welkom met eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-31000604.

MIDDELHARNIS

Kaartmiddag O-G-O

Zaterdag 2 september is er een kaartmiddag van de O-G-O, de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. De middag is in het wijkcentrum aan de Doetichemsestraat 27. Aanvang 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3,- en bij binnenkomst een gratis kopje koffie/thee. Aan het eind van de middag is er een verloting.

OOLTGENSPLAAT

Nazomermarkt

Op zaterdag 26 augustus wordt weer de jaarlijkse verkoping en rommelmarkt georganiseerd, waarvan de opbrengst is bestemd voor het huisvestingsfonds van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ooltgensplaat. Wat is er te koop? Verse snijbloemen, handwerkartikelen, fotokaarten, groente en fruit, slaatjes, oliebollen, lekkere Zeeuwse bolussen, gebak en koekjes. Boerenkaas van de fam. Van Schaik uit Stellendam (winnaar in 2016). In de koffiehoek kunt u terecht voor een kopje koffie, thee of fris met wat lekkers erbij. Vers gebakken vis, poffertjes, broodje hamburger. Verder is er een grabbelton en cadeautjesmolen voor de kinderen en een enveloppenstand met mooie prijzen. Ook zijn er 2 leuke acties: win een fiets of mooie boodschappenmand. Op de ruim gesorteerde rommelmarkt kunt u snuffelen bij de kramen met servies, keukenspullen, gereedschap, boeken en tweedehands kleding. De markt wordt gehouden op het terrein van de fam. Okker, Stoofstraat 26, tussen 9.00 en 14.30 uur.

OUDDORP

Goede doelenmarkt

Zaterdag 2 september zal op het kerkterrein van de Hervormde Gemeente Ouddorp (Weststraat 2) van 10.00 tot 16.00 uur een goede doelen-/minimarkt gehouden worden. Deze dag zal een aantal goede doelen zich presenteren en over hun werk vertellen. Er zullen ook oliebollen gebakken en verkocht worden. In de koffiehoek kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met een oliebol of een heerlijk kopje soep met een vers belegd broodje. Verder zullen er fotokaarten, sieraden e.d. te koop zijn. 's Morgens en 's middags is er een inloopconcert, Musica Sororum en Chr. Gem. Koor Jeduthun zullen hieraan meewerken.

OUDE-TONGE

Barbecue 55+

De Plaatselijke Commissie van de Stichting ZIJN te Oude-Tonge organiseert op woensdag 30 augustus a.s. een gezellige barbecue in en bij het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De aanvang is 16.00 uur. De kosten zijn € 11,50 per persoon. Aanmelden voor 25 augustus a.s. met vooruitbetaling van € 2,50. Aanmelden bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel. Nel Vervloed: 642697.

Sporten met ASV

Vanaf donderdag 7 september gaat men, na twee maanden vakantie bij ASV Oostflakkee, weer wekelijks sporten. Dit vindt plaats van 9.15 tot 10.15 uur bij Sportschool Dynamic Motion aan de Tramweg 25. Inlichtingen bij Lenie van den Berge, telefoon: 642590. Kosten: slechts € 17,50 per maand, inclusief koffie/thee na afloop.

Fietsdag ASV

Woensdag 6 september gaat men bij ASV Oostflakkee weer fietsen. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf Ebbe en Vloed naar Nieuwe-Tonge. Er is koffie/thee met appeltaart bij Eetcafé De Tram. Na de koffie/thee gaat de tocht via Stad aan 't Haringvliet en Den Bommel naar MFC 't Centrum in Ooltgensplaat, waar de lunch is. Ter afsluiting wordt een ijsje genuttigd bij Landwinkel 't Zand. De kosten voor deze dag zijn € 13,50 voor leden en niet-leden betalen € 18,00. Opgeven bij Herman, donderdag 31 augustus van 18.00 t/m 21.00 uur. Telefoon: 630098 of per mail: asvo@telfort.nl. Bij slecht weer wordt het woensdag 13 september.