Afbeelding
Foto:

Beiaardconcert door Anne Kroeze

GOEDEREEDE - Zaterdag 19 augustus geeft Anne Kroeze een concert op de beiaard in de toren van Goedereede. Het concert is tussen 15.00 en 16.00 uur.

Anne Kroeze is stadsbeiaardier van Emmeloord. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Zwolle. Piano bijvak studeerde hij aan het conservatorium te Utrecht bij Jaap Zwart. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort waren zijn docenten Arie Abbenes en Bernard Winsemius. Hij won prijzen bij verschillende beiaardconcoursen. Eerste prijswinnaar was hij van de 'International Carillon Competition' te Springfield, Illinois in de Verenigde Staten in juli 2000. In september 2001 won hij de eerste prijs van het Internationaal Beiaardconcours te Winterswijk. Concerten werden en worden gegeven in Nederland, Duitsland, Noorwegen, Amerika en Ierland.
Anne Kroeze is stadsbeiaardier te Emmeloord. Als organist is hij verbonden aan o.a. de Grote Kerk te Vollenhove en de Buitenkerk te Kampen. Hij is ook actief als koordirigent en koorbegeleider.