Edwin van der Graaf en Anne van Dijk met kids bij de nieuwe waterhindernis.
Edwin van der Graaf en Anne van Dijk met kids bij de nieuwe waterhindernis. Foto:

Paardensportcentrum De Dijkgraaf zet zich in korte tijd op de kaart

OUDDORP – Paardensportcentrum PSC De Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48, op de locatie waar voorheen het Hippisch centrum Ouddorp was gevestigd, bruist van activiteiten. Edwin van der Graaf, voormalig eerste koetsier en instructeur Koninklijke Stallen en partner Anne van Dijk hebben na hun komst vanuit het Westland (Monster) in korte tijd, met tomeloze energie, het centrum een nieuwe en verbreedde invulling gegeven. Zaterdag 23 september organiseert PSC De Dijkgraaf in samenwerking met Stichting Vierspan Zuid-Holland een Nazomer Marathon. Belangstellenden zijn welkom om dit spektakel te volgen.

Door Jaap Ruizeveld

Deze men-marathon omvat verschillende disciplines. Gereden wordt over een traject, een vaardigheidsparcours en een vijftal hindernissen, waaronder de spectaculaire water- en heuvelhindernis. Het evenement staat open voor wedstrijd-, hobby- en jeugdmenners. De Stichting Vierspan Zuid-Holland ondersteunt, samen met sponsoren, deze wedstrijd. Zij zetten zich ook in om het mogelijk te maken dat wedstrijdrijder Edwin van der Graaf met zijn vierspan zich kan voorbereiden op en kan deelnemen aan het WK dat in 2020 in het Limburgse Horst wordt gehouden.

Populair

PSC De Dijkgraaf is blij met de ruim 8 hectare accommodatie (met grasland, twee binnenbakken, buitenfaciliteiten, stallingsruimten, horeca met terras) aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Mennen (door Edwin) is een belangrijke pijler, maar het is één van de onderdelen van het bedrijf dat zich gericht ook inzet op haar manege- en toeristische activiteiten. Anne verzorgt op professionele wijze de lessen 'onder het zadel'. De paardensport is zeker ook onder toeristen en recreanten populair. Dat merkt ook PSC De Dijkgraaf in deze vakantieperiode. Daarom zal aan dit aspect meer publiciteit worden gegeven. Na het laatste ponykamp van dit seizoen wordt de blik al gericht op een voorjaars ponykamp in de meivakantie 2018 en uiteraard op de zomerperiode van dat jaar. Meisjes en jongens van 8-16 jaar kunnen zich voor deze kampen inschrijven. Vooral de strandritten zijn daarbij in trek.

Faciliteiten

"Wij kunnen veel faciliteiten bieden", vertelt Anne van Dijk. "Menlessen, dressuur en springen privé en voor groepen. Het promoten van deze sport. Ruiteropleidingen met een certificaat. Verder o.a. de organisatie van bedrijfsuitjes en bijvoorbeeld koetsritten. Er zijn mogelijkheden voor pension- en vakantiestalling voor paarden. Daarnaast beschikken wij over een paardensportwinkel en een gezellige kantine. Vanaf het terras of vanuit de kantine kan men de lessen in de binnenbak of buitenruimte volgen. Ook vinden wij het fijn dat onze manege huisvesting kan bieden aan de Stichting Huifbed Goeree-Overflakkee (voor mensen met een handicap). Als je je nieuw vestigt, het woord Overkanter kennen we hier, dan moet je je bewijzen. Iets opbouwen. Laten zien waar je voor staat. Daar investeren wij nu krachtig in en hebben daarbij support in de rug gekregen van het lokale bedrijfsleven. Dat is prettig. Wij voelen ons hier uitstekend op deze Ouddorpse locatie", zegt Anne. Informatie over de marathon en andere activiteiten: mijnknhsnl of info@pscdedijkgraaf.nl.