Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer met een gezellig praatje en, in overleg, het spelen van een spel. Dit is mogelijk in de ontmoetingsruimte van 't Reginahof. Een ieder is elke dinsdag van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. De ontmoetingsruimte is te vinden aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) te Dirksland.

Sursum Corda start repetities

Chr. Ger. Zangver. Sursum Corda start donderdag 24 augustus weer met haar repetities. Deze worden gehouden in verenigingsgebouw 'Onder de Wiek' aan de Ring. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De dirigent van het koor is Kees Villerius. Men start met instuderen van hun kerstconcert. Dirigent en bestuur hebben in overleg gekozen voor het Christmas-Oratorio 'Licht en Vrede' van Martin Zonnenberg. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een repetitieavond bijwonen. Vooral de mannenpartij kan versterking gebruiken. I.v.m. het kerstconcert is het ook mogelijk om tijdelijk mee te zingen als gastlid. De voorkeur gaat uit naar mannen die de baspartij kunnen zingen. Voor verdere inlichtingen kunt u bellen naar 0187-601455.

Dirkslands Mannenkoor

Kun je nog zingen? Zing dan mee met het Dirkslands Mannenkoor, dat woensdag 23 augustus a.s. weer gaat beginnen met het zangseizoen 2017/2018. Men begint deze open avond om 20.00 uur in een zaal bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Mozartweg te Dirksland. Rond 22.00 uur wordt de avond weer beëindigd. De avond wordt geopend en gesloten door een bestuurslid. Mannen/jongens vanaf 16 jaar zijn van harte welkom. Zij mogen deze avond tussen de leden plaatsnemen en gratis meezingen. Onder leiding van dirigent Frans Cornet en op het orgel begeleid door Jan Hoek, staat men dit kalenderjaar al voor vier uitvoeringen. Daarom zal er flink gerepeteerd moeten worden. Daarnaast is er tijd voor ontmoeting en gezelligheid. Meer informatie over het koor en oefenavonden kunt u ook vinden op de website: www.dirkslandsmannenkoor.nl.

GOEDEREEDE

Geslaagde Kunstweek

Tijdens de onlangs gehouden kunstweek was er veel te zien in oude Hervormde Kerk van Goedereede. Meer dan 900 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om in de kerk en/of de consistorie te komen kijken naar de tentoongestelde tabernakel en de getoonde schilderijen. De kunstenaar had het druk met het beantwoorden van de vele vragen over zijn werk en de diepere betekenis ervan. Op de zaterdag was de familie Maliepaard met vier personen aanwezig om te luisteren en antwoord te geven op de vele vragen. In de kerk ontstonden veel gesprekken over de betekenis van de tabernakel. Hier werden de vragen beantwoord door vrijwilligers. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun inzet om het project te helpen slagen.

MELISSANT

Huttendorp

Drie dagen lang is het huttenfeest in Melissant en kunnen kinderen aan de slag met hamer en spijkers. Op 16,17 en 18 augustus zijn kinderen van 4-13 jaar welkom om te bouwen aan een houten dorp. Tijdens de dagen zijn er verschillende spellen en wedstrijden en wordt er samen gegeten en gedronken. Vrijdag 18 augustus wordt het huttenfeest afgesloten met het zomerfeest, dat is van 18.00 tot 01.00 uur op speelveld De Klimgeit. De toegang is gratis, kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Oranjevereniging Melissant.

MIDDELHARNIS

Kapster in het wijkcentrum

Iedere maandagmiddag en vrijdag is er een kapster in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Iedere maandagmiddag en vrijdag kunt u terecht voor knippen, permanenten, kleuren, wassen en watergolven. Voor informatie kunt u bellen naar 0187- 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Met O-G-O naar 50PlusBeurs

De tweede dagtocht van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee O-G-O staat dit jaar in het teken van een bezoek aan de 50PlusBeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Op donderdag 21 september zal de dagtocht van de O-G-O in het teken staan van een bezoek aan deze beurs. Vertrek om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein van Keukencentrum Tieleman. Onderweg wordt in Houten een koffiestop gehouden en rond 12.30 uur verwacht men in Utrecht te zijn. U kunt dan alle tijd nemen voor het bezoek aan de beurs, of als u dat zat bent even oversteken voor een wandeling of shoppen in winkelcentrum Hoog Catharijne. Zorg wel dat u weer om 16.30 uur bij de bus bent, want dan vertrekt men weer richting Montfoort voor het diner. Men verwacht rond 21.00 uur weer aan te komen in Middelharnis. Kosten voor deze dag (inclusief entreegeld voor de 50PlusBeurs) bedragen voor leden € 45,-. Als er plaatsen over zijn, kunnen ook niet-leden mee, maar die betalen dan € 55,- per persoon. Als u besluit lid te worden van de O-G-O betaalt u € 45,- en bent u voor de rest van 2017 geen contributie verschuldigd. Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Kosten voor 1 september overmaken op bankrekening NL15RABO 0307 4304 21.

Jeu des Boules O-G-O

Voor leden van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee O-G-O die het leuk vinden om actief in de buitenlucht bezig te zijn, organiseert de O-G-O op dinsdag 5 september een middag waarin kennis kan worden gemaakt met Jeu des Boules. Velen kennen dit spel van vakanties in Frankrijk. Deelnemers worden verzocht om 13.00 uur aanwezig te zijn. De start is om 13.30 uur. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door medewerking van de Jeu des Boules afdeling van korfbalvereniging Good Luck aan de Kruisweg in Middelharnis. Deelname is gratis, inclusief een kopje koffie of thee en één consumptie. Aanmelden bij Ria Welleman via telefoonnummer 0187-483763. Geef bij uw aanmelding even door of u zelf over speelballen beschikt.

NIEUWE-TONGE

Inleveren rommelmarktspullen

Zaterdag 19 augustus a.s. is er een schuurverkoop van heel veel artikelen uit grootmoeders tijd, zoals emaillen petroleumstellen, zinken voorwerpen, Keulse potten, koffiemolens en nog veel meer. Kom vrijblijvend kijken aan de Groeneweg 35. Er is ruime parkeergelegenheid en koffie of thee is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen naar Jan Nijssen, 0187-651638.

Op 26 augustus staat de jaarlijkse rommelmarkt van de Gereformeerde Gemeente in Nieuwe-Tonge weer gepland. Voor deze markt is men nog op zoek naar bruikbare spullen. Heeft u nog spullen in huis, op zolder of de garage die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in op zaterdag 19 augustus van 10.00 tot 11.30 uur. De spullen kunnen worden afgegeven bij de loods achter Tankstation Nelisse in Nieuwe-Tonge, bij de weegbrug. Kunt u niet op zaterdag langskomen, dan kunnen de spullen thuis worden opgehaald. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@rommelmarktnieuwetonge.nl of bel 06 23 47 96 99.

OOLTGENSPLAAT

Zangvereniging Advendo

De gemengde zangvereniging Advendo uit Ooltgensplaat is maandag 7 augustus weer begonnen met de wekelijkse repetitie. Het was weer een goed bezochte bijeenkomst, maar nieuwe gezichten zijn natuurlijk van harte welkom. De sopranen, alten, bassen en tenoren kunnen best nog wat versterking ontvangen. Het koor is zich aan het voorbereiden om een concert te geven in Nieuw Rijsenburgh en daarna zal hard gestudeerd worden aan het kerstrepertoire. Naast die nummers worden ook regelmatig traditionals gezongen. De informele sfeer op het koor is, volgens het bestuur, tekenend voor de gezelligheid en vele leden waren dan ook blij dat de vakantie van vijf weken weer voorbij was, zodat iedereen zich weer vol overgave op de nummers kon storten. "Onze dirigent Carine Groen-Zwart uit Rotterdam straalde weer het enthousiasme uit wat we haar gewend zijn". Belangstellenden zijn welkom op de repetitie van maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het MFC ´t Centrum aan de Weesmolenstraat. De eerste maand geldt als een proefmaand en kan worden afgewogen of de sfeer op het koor u aanspreekt.

Omloop in Ooltgensplaat

Op 19 augustus is de jaarlijkse Omloop en ook dit keer is er een rustpunt in MFC 't Centrum in Ooltgensplaat. De Vereniging Dorpsraad Ooltgensplaat organiseert een randprogramma voor jong en oud. Aangezien Ooltgensplaat 20 kilometer van de finish is verwijderd, zal men een aanmoedigingsspandoek ophangen. Van 10.00 tot en met 14.00 uur zullen de prins en prinses van het Fort de lopers op het fietspad naast het Fort welkom heten en aanmoedigen. Deze tijd is er ook livemuziek in en een springkussen voor de kleintjes bij MFC 't Centrum. Ook zal er een ijskar staan. Voor het uitdelen van soep en broodjes aan de lopers kan men nog vrijwilligers gebruiken. Voor meer informatie: dorpsraadooltgensplaat@gmail.com of neem contact op met Bram den Exter via 06-22646671.

OUDDORP

Zomermarkt HHG

Zaterdag 19 augustus hoopt de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente in Ouddorp de jaarlijkse zomermarkt te organiseren t.b.v. het aflossingsfonds. De markt vindt plaats op het terrein van vishandel Sperling aan de Hazersweg 77 tussen 9.00 en 15.00 uur. In verband met de ruimte wordt u verzocht om gebruik te maken van de ingang aan de Stoofweg, daar is ook voldoende ruimte om uw auto te parkeren. Op de markt staan ongeveer 50 kramen met voor elk wat wils, zoals nieuwe en tweedehands boeken, gebruikte spullen, gerookte en gebakken vis, groente en fruit, crea artikelen, kaarten, stoffenkraam, hoeden en oliebollen. Tevens is er een terras waar wat kan worden gedronken of gegeten en zijn er voor de kinderen diverse activiteiten, zoals het springkussen en een skippybalrace. Om 11.00 uur is er een gezellige Amerikaanse veiling. Parkeren is gratis.

Samen zingen

Zaterdag 19 augustus, kan er van 19.30 tot 20.30 uur weer een uurtje samen gezongen worden. Het gaat om Psalmen en Johannes de Heer liederen en wordt gehouden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden.

OUDE-TONGE

Openluchtdienst

Zondag 20 augustus aanstaande houdt Evangelie Gemeente Flakkee haar jaarlijkse openluchtdienst aan het Grevelingenmeer. Traditiegetrouw zullen mensen die hun leven aan de Here Jezus toewijden gedoopt worden. Het thema van de openlucht-/doopdienst; "Met Jezus de diepte in". De locatie is bij de boothelling, waar tal van toeristen genieten van hun vakantie. Daar zal weer een grote witte tent geplaatst worden. Zo is in één oogopslag duidelijk dat er iets bijzonders te doen is. "De kerk komt naar de mensen toe, in plaats van andersom. Evangelie Gemeente Flakkee geeft op die manier een inkijkje hoe het elke zondag weer een feest is om bij elkaar te zijn en de Here God groot te maken!" aldus de organisatoren. De openluchtdienst is voor alle leeftijden. Regen of zon: het festijn gaat gewoon door. De openluchtdienst begint om 14.30 uur en eindigt met een gezellig samenzijn, waarbij iedereen iets lekkers mee zal nemen. De boothelling aan het Grevelingenmeer is te vinden helemaal achterin het recreatiegebied aan de Strandweg tussen Oude-Tonge en Bruinisse.

Bingo ASV

ASV Oostflakkee organiseert op vrijdag 25 augustus na een maandje vakantie weer een grote bingo bij Stichting ZIJN in de Bernhardstraat in Oude-Tonge. Aanvang: 19.30 uur. Zaal open: 19.00 uur. Kosten: € 7,00 incl. koffie/thee. Iedereen is welkom.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 19 augustus is er weer goedereninzameling de zustergemeente van de Hervormde Gemeente te Oude-Tonge, in Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan uw linkerhand waar het bord aan de weg staat. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat wij klaar om schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van de spullen of moet er iets opgehaald worden, neem dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 26 augustus is er een bingo van de ouderenvereniging G-O, die start om 19.30 uur in wijkgebouw De Zwaluw, aan de Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee bij binnenkomst. is gratis Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes, voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Bingo middag 55+

Voor donderdag 24 augustus organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN afdeling Stellendam een bingomiddag. Dit is tevens de start van het nieuwe seizoen van activiteiten 2017/2018. De middag begint om 14.30 uur en de zaal is open om 14.15 uur. De middag wordt gehouden in het Haegse Huus. De entree is € 3,-. De volgende activiteiten zijn op donderdag 7 september. Er is dan een fietstocht die vanaf 13.00 uur vertrekt vanaf het Haegse Huus. Indien het weer het niet toelaat, wordt de tocht verplaatst naar een andere datum.