Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

Zomermarkt

Zaterdag 12 augustus wordt de jaarlijkse zomermarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente gehouden. De markt is van 9.00 tot 15.30 uur en vindt plaats op het weiland nabij Hondsweg 27a aan de Oostdijk (tussen Ouddorp en Goedereede). De markt met maar liefst 50 kramen is geheel in landelijke sfeer. Er zijn veel eigengemaakte producten, planten, kleding en hoeden, maar ook versnaperingen als versgebakken vis, oliebollen en suikerspinnen. Om 11.00 uur is er een veiling. Voor de kinderen is er een springkussen, een sjoelbak en er kan een rondrit met paard en wagen worden gemaakt. Bezoekers kunnen gratis parkeren op loopafstand, mensen voor wie de afstand te ver is, kunnen gebruik maken van vervoer vanaf het parkeerterrein naar de markt.

OUDDORP

Vuurwerk- en Lasershow op 't strand

Zaterdag 12 augustus om 22.30 uur vindt op 'Strand Oosterduinpad', ter hoogte van Strandcafé De Zeester (parkeren aan het einde van de Oosterweg), een spectaculaire Vuurwerk- en Lasershow plaats. Deze 'Sound & Light Lasershow' is een wervelende lichtshow, ondersteund met de meest prachtige muziek en zorgt voor unieke taferelen op het Ouddorpse strand. Met fantastische lasereffecten en de meest schitterende beelden in laservormen is een spektakel absoluut gegarandeerd! De show kan het beste gevolgd worden door echt op het strand te gaan zitten…

Havendag

Op zaterdag 12 augustus wordt voor het eerst een Havendag georganiseerd. Van 11.00 tot 18.00 uur zijn er standjes en oude ambachten te zien. Verder treedt er 's middags een piratenkoor op en houdt de KNRM een demonstratie. Ook is er een springkussen en verschillende spellen. In het clubhuis worden er de hele dag mosselen geserveerd en ook aan gebakken vis, gerookte paling en haring is geen gebrek.

1/4 Marathon

Op donderdagavond 17 augustus om 19.30 uur wordt vanaf MFG 'De Dorpstienden' in en om Ouddorp de 1/4 marathon gehouden. Door chipregistratie is de uitslag direct bekend. Een loopanalyse met tussentijden, ranking overall en per categorie is direct te zien op smartphone of pc. Ook zijn er binnen 24 uur gratis doorkomst- en finishfoto's beschikbaar. Nieuw dit jaar is de 1/8 marathon, een kortere afstand voor jeugd en beginners. Ook nieuw dit jaar is de Bedrijven Marathon, waarbij een team van vier personen tegelijkertijd de 1/4 marathon loopt. De tijden worden dan opgeteld, zodat er een echte marathon eindtijd uitkomt. De snelste drie bedrijven of teams worden gehuldigd. De inschrijving voor bedrijven of teams is inclusief een loop/techniek clinic, op donderdagavond 10 augustus, verzorgd door Delta Sportfysiotherapie. Inschrijven kan via www.kwartmarathon.nl.

OOLTGENSPLAAT

Huttendorp

Van dinsdag 15 t/m vrijdag 18 augustus kan er naar hartenlust getimmerd worden bij Huttendorp Ooltgensplaat. Alle kinderen van de basisscholen van Ooltgensplaat en omstreken zijn van harte welkom op het terrein achter het park 'De Ventjager' aan de Steigerdijk. Neem een hamer en een bakje voor de spijkers mee. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Een dagkaart kost € 3,- en een weekkaart kost € 10,-, te koop bij de ingang. De kinderen worden van eten en drinken voorzien en tussen de middag is er een stevige maaltijd. Vrijdagavond zal de enorme stapel hout onder toeziend oog van de brandweer in vlammen opgaan, iedereen is welkom voor dit spektakel. Toegang is gratis. Er zijn wel nog een paar volwassen, sterke mannen nodig voor het opruimen. Voor meer informatie of opgeven, bel 06-55832254.

Inzamelen rommelmarktspullen

Zaterdag 26 augustus wordt er weer een verkoping georganiseerd van de Hersteld Hervormde Kerk. Voor de rommelmarkt zijn we nog op zoek naar bruikbare spullen, zoals speelgoed, keukenspullen, servies, boeken en dergelijke. Liever geen grote meubels. Inleveren kan op de volgende data: zaterdag 12 augustus van 10.30-12.00 uur, vrijdag 18 augustus van 19.00-20.00 uur en zaterdag 19 augustus van 10.30-12.00 uur of na overleg; bel dan 631692. Het inleveradres is Stoofstraat 26.

SOMMELSDIJK

Bingo Ouderenvereniging G-O

Zaterdag 12 augustus is er een bingo van Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee bij binnenkomst is gratis. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis. Woensdag 16 augustus is er daar ook bingo, de zaal is dan open om 13.00 uur. Er worden dan 9 rondes voor € 3,50 gespeeld. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes en in de pauze verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna is er nog een verloting. Ook daar is de toegang gratis.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Op 17 en 18 augustus kunnen jongens en meisjes weer gezellig komen knutselen en hutten bouwen. Vrijdagavond is er weer een BBQ en daarna het vreugdevuur! Kosten: voor één dag € 3,50 en voor twee dagen € 7,50 (incl. BBQ). Graag opgeven via Facebook, administratietrefpunt@upcmail.nl of via tel. 849858/0651114457.